Τοπικά

Ακύρωση άνω των 10.000 ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ Μαγνησίας

ΕΟΠΥΥ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους και μετά την 9η Δεκέμβρη εμφανίζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, την ώρα που ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τους καλεί να σταματήσουν την απεργία, προειδοποιώντας πως αν δεν εισακουστεί «δεν θα μείνει αδρανής».

Τη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση των γιατρών Αθηνών, που βρίσκονται ήδη σε απεργία μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενώ και στη Μαγνησία οι γιατροί συνεχίζουν με ποσοστά συμμετοχή 85% περίπου τις καθημερινές κινητοποιήσεις τους.

«Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι προσπάθειες να χρεωθεί στους γιατρούς η κατάσταση στην πρωτοβάθμια υγεία. Την ευθύνη όμως για την κατάσταση αυτή δεν την έχει αυτός που αμύνεται με την απεργία, αλλά εκείνος που προκαλεί την αναταραχή», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού – ΕΟΠΥΥ Μαγνησίας κ. Π. Θεοδώρου και καλεί τους πολίτες στην ανοιχτή ενημερωτική συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα Τρίτη στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Νικολάου Βόλου το Πανυγειονομικό Μέτωπο.

 

Ακυρώθηκαν πάνω από 10.000 ραντεβού

Με τους γιατρούς και το Υπουργείο Υγείας να βρίσκονται στα… χαρακώματα για δεύτερη εβδομάδα, οι ασφαλισμένοι βιώνουν το δικό τους «Γολγοθά» καθημερινά καθώς καλούνται να βρουν λύσεις εκτός ΕΟΠΥΥ για να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

Με κάθε γιατρό του ΙΚΑ Βόλου να καλύπτει το ωράριό του με περίπου 30 ραντεβού και με τη συμμετοχή των 77 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στη Μαγνησία να αγγίζει την περασμένη εβδομάδα το 100%, εκτιμάται πως σε κάθε μέρα απεργίας, ακυρώνονται περίπου 2.000 ραντεβού.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ενώ η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται καθημερινά από τις επιπτώσεις των αντικοινωνικών μνημονιακών μέτρων, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιδίδεται σε μια ανηλεή επίθεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

«Οι κυβερνητικές διαρροές περί ένταξης των δομών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Ετοιμάζουν το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ, την διαθεσιμότητα 10.000 εργαζόμενων για να καλυφθεί η μνημονιακή δέσμευση των 12.500 και την παράδοση των δομών της ΠΦΥ σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα με περαιτέρω επιβάρυνση των ασθενών που ήδη ταλαιπωρούνται και πληρώνουν.

Αν κλείσουν τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ οι ασφαλισμένοι θα χάσουν την Δωρεάν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, συνταγογράφηση, εργαστηριακές εξετάσεις, γυναικολογικές εξετάσεις και παρακολούθηση εγκύων, εμβολιασμούς κ.ά.

Το μοντέλο που προωθούν και θέλει το νέο ΕΟΠΥΥ μόνο «αγοραστή» υπηρεσιών, ευνοεί προνομιακά τις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας και θα οδηγήσει σε ένα εφιαλτικό περιβάλλον όπου οι λειτουργοί της υγείας θα υποβαθμίζονται επαγγελματικά και επιστημονικά ενώ οι ασθενείς θα βάζουν όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη την ώρα που θα έχουν ανάγκη.

Ήδη τα τρία χρόνια της μνημονιακής καταιγίδας εκτός από την υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας οι πολίτες επιβαρύνθηκαν οικονομικά με την αύξηση της πληρωμής για να κλείσουν ραντεβού σε γιατρό, με επιβολή συμμετοχής 15% στις εξετάσεις, με εισιτήριο στα νοσοκομεία, με αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα κ.ά.

Με την ανεργία να φτάνει το 30% και με περισσότερα από 3 εκατομμύρια συμπολίτες μας ανασφάλιστους σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κάθε περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού για την Πρωτοβάθμια Υγεία που σχεδιάζουν κυβέρνηση – τρόικα θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του ελληνικού λαού.

Η λύση στα προβλήματα του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας βρίσκεται στον αντίποδα των μνημονιακών πολιτικών:

Με αναβάθμιση και επαρκή στελέχωση των σταθερών δομών του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ, πλήρη λειτουργία, εξοπλισμό και στελέχωση των εργαστηρίων, διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων, αναπροσανατολισμό της λειτουργίας των πολυϊατρείων στην κατεύθυνση Κέντρου Υγείας αστικού τύπου και διευρυμένου ωραρίου 24ωρης λειτουργίας, παροχή υπηρεσιών δωρεάν και ισότιμα προς όλους χωρίς διακρίσεις που προκύπτουν από το εισόδημα και την ασφαλιστική τους κατάσταση.

Η ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας και η ανάπτυξη ενός κινήματος αντίστασης και υπεράσπισης των δημόσιων δομών υγείας με δωρεάν πρόσβασης σε όποιον έχει ανάγκη σε ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι μονόδρομος.

Η διάλυση του δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μας αφορά Όλες και Όλους!

Όλοι στην συγκέντρωση του Πανυγειονομικού Μετώπου την Τρίτη στις 17.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Ενωμένοι όλοι μαζί να κερδίσουμε ξανά μια ζωή με αξιοπρέπεια!».

 

 

Επίσκεψη

Αλ. Μεϊκόπουλου

στον ΕΟΠΥΥ Βόλου

 

Με αφορμή τις νέες εξελίξεις στο χώρο της υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, επισκέφτηκε χθες, , το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ Βόλου, όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους των απεργών γιατρών, του Συλλόγου Ιατρών ΕΟΠΥΥ, των Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την προσωπική του, στην ανάγκη για συντονισμένους αγώνες όλου του υγειονομικού κόσμου και ολόκληρης της κοινωνίας για την υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας υγείας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το