Photo Gallery, Τοπικά

Αιχμηρή απάντηση εργαζομένων προς το διοικητή του Νοσοκομείου

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο διοικητής διαμένει (ως κατοικία) στην Μονάδα AIDS του Νοσοκομείου Βόλου

 

Αιχμηρή απάντηση δίνουν στο διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλο οι εργαζόμενοι, στις προχθεσινές αναφορές του σε συνέντευξη Τύπου για «υψηλή παραβατικότητα» στο προσωπικό. Τον καλούν να κάνει επίσημες καταγγελίες και να καταθέσει στοιχεία στον Εισαγγελέα και όχι να κάνει ο ίδιος τον ντετέκτιβ. Καταγγέλλουν από την πλευρά τους ότι ο διοικητής διαμένει (ως κατοικία) στη Μονάδα AIDS του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι, όπως τονίζουν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους, καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες με τα λιγοστά μέσα που υπάρχουν για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Αναφέρουν ακόμη ότι για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο Νοσοκομείο ο διοικητής δεν κάνει απολύτως τίποτε.

Η ανακοίνωση-καταγγελία, ως απάντηση στα όσα είπε στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Ζαχαρόπουλος, του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου είναι η ακόλουθη:

«Εμείς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου που πασχίζουμε με φιλότιμες προσπάθειες και με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση του τομέα Υγείας, που σχεδόν καθημερινά αντιμετωπίζουμε την απαράδεκτη και απάνθρωπη συμπεριφορά των διοικούντων του Νοσοκομείου, με απειλές, βρισιές, κραυγές και τσιρίδες εκ μέρους τους χωρίς λόγο και αιτία, εμείς οι εργαζόμενοι που καθημερινά δεχόμαστε την απαξίωση για κάθε προσπάθειά μας, με δυσάρεστη έκπληξη για μια ακόμη φορά δεχτήκαμε την απαράδεκτη συκοφαντική επίθεση μέσω του Τύπου, εκ μέρους του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ζαχαρόπουλου, ο οποίος με αόριστες, αντιφατικές και αβάσιμες καταγγελίες, αναφέρθηκε σε ολοκληρωτική και πλατιά παραβατικότητα, παρανομία και ανομία των υπαλλήλων του Νοσοκομείου.

Τον καλούμε απερίφραστα να καταγγείλει στον εισαγγελέα κάθε περίπτωση κλοπής, υπεξαίρεσης ή άλλης παρανομίας υπαλλήλων. Δεν είναι αρμοδιότητά του να κάνει τον ντετέκτιβ, να καλεί τους υπαλλήλους στο γραφείο του και να χορηγεί κατά το δοκούν «άφεση αμαρτιών».

Τον καλούμε να καταγγείλει στον Εισαγγελέα κάθε περίπτωση παράνομης μετάταξης.

Τον καλούμε τέλος να καταγγείλει στους ανωτέρους του, το δικαστικό λειτουργό που υπηρετεί στα δικαστήρια του Βόλου που έθεσε καταγγελίες του στο αρχείο με το πόρισμά του (που έγραφε ότι φταίει ο διοικητής του Νοσοκομείου που καταναλώνει τον παραγωγικό του χρόνο με τέτοια καθήκοντα), το οποίο ο κ. Ζαχαρόπουλος χαρακτήρισε ως αθλιότητα. Το καθήκον του είναι να καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία στον εισαγγελέα κάθε παράνομη πράξη εργαζομένων του Νοσοκομείου και όχι στα ΜΜΕ, διαφορετικά οφείλει να σιωπά.

Αλήθεια, δικαιούται να ομιλεί για παρανομία των υπάλληλων του Νοσοκομείου, όταν ο ίδιος έχει εγκατασταθεί και κατοικεί στη Μονάδα AIDS του Νοσοκομείου. Οποία υποκρισία. Θα γράψει άραγε στη Μαύρη Βίβλο του Νοσοκομείου που ετοιμάζει και για τις κατά καιρούς καταγγελίες σε διάφορα δημοσιεύματα και blogs που αφορούν τον ίδιο;

Αντί να προστατέψει τους λειτουργούς της υγείας που με όλες τις δυσκολίες στηρίζουν το Νοσοκομείο, αντί να τους επιβραβεύσει, τους συκοφαντεί. Ευθύνη της διοίκησης είναι να ελέγχει διοικητικά παραπέμποντας όσους παραβαίνουν τους νόμους. Εάν γνωρίζει και δεν το κάνει είναι ανίκανη ή συνένοχη. Εάν από την άλλη μη έχοντας στοιχεία πετά αόριστα λάσπη είναι ποινικά ελέγξιμη.

Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας υπήρξε μείωση δαπανών. Αυτό οφείλεται κυρίως στη σημαντική μείωση των τιμών των φαρμάκων που πέτυχε το υπουργείο Υγείας επί Λοβέρδου και στη χρήση γενόσημων φαρμάκων. Επίσης επί υπουργίας Μ. Ξενογιαννακοπούλου ψηφίστηκε ο νόμος για το Παρατηρητήριο Τιμών, σύμφωνα με τον οποίο είναι υποχρεωτικό πριν την παραγγελία υγειονομικού υλικού να μην προμηθεύεται σε τιμή ανώτερη του παρατηρητηρίου το γραφείο προμηθειών κάθε Νοσοκομείου. Από την άλλη υπήρξε μεγάλη αύξηση των εσόδων των νοσοκομείων με τη θέσπιση του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου (Κ.Ε.Ν.). Δεν είναι ο «εγκέφαλος» ο κ. Ζαχαρόπουλος που επαίρεται και επαινεί συνεχώς τον εαυτό του. Σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος επιτεύχθηκε μείωση δαπανών και αυτό οφείλεται στο υπ. Υγείας και στις εντολές της τρόικας. Και βέβαια σε βάρος της υγείας, αφού δεν υπάρχουν υλικά και φάρμακα. Απλώς οι άλλοι διοικητές από σεμνότητα δεν καλούν κάθε λίγο τους δημοσιογράφους για να δώσουν «press conference». Και τι έχει κάνει ο κ. διοικητής για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο Νοσοκομείο; Τίποτε απολύτως. Το διπλογραφικό δεν έχει ολοκληρωθεί. Η αναλυτική λογιστική δεν έχει ολοκληρωθεί. Τι έχει κάνει για την αξιοποίηση των πολλών ακινήτων (80 περίπου στον αριθμό) του Νοσοκομείου που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους; Τίποτε απολύτως. Η εσωτερική ελεγκτής κ. Λιακοπούλου Αικ. γράφει ότι δεν λειτουργεί τίποτε σωστά σε αυτό το Νοσοκομείο, αφού η διοίκηση δεν έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης και καμία υπηρεσία δεν λειτουργεί κανονικά».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το