Photo Gallery, Τοπικά

Απειλούσε να κάψει το σπίτι λόγω έξωσης – Οδυνηρή ανθρώπινη ιστορία άπορης οικογένειας στην Αγριά

Το σπίτι στην Αγριά ανήκε στην 60χρονη, το είχε όμως πουλήσει και εξακολουθούσε να κατοικεί με ενοίκιο, που για μήνες όμως δεν μπορούσε να καταβάλει

 

Η εντολή έξωσης μιας φτωχής οικογένειας από το σπίτι όπου διέμενε στην Αγριά στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθεί μία ακόμη οδυνηρή ανθρώπινη ιστορία. Όταν ο δικαστικός επιμελητής εμφανίστηκε με την εντολή έξωσης, μία 60χρονη γυναίκα, η οποία διέμενε στο σπίτι, μέσα στην απελπισία της κλείδωσε την πόρτα και απειλούσε ότι θα βάλει φωτιά και θα το κάψει.

Η οικονομική της αδυναμία να καταβάλει τα ενοίκια οδήγησε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να εκδώσει σε βάρος της εντολή έξωσης. Όπως έγινε γνωστό, το σπίτι ανήκε στην 60χρονη, το είχε όμως πουλήσει και εξακολουθούσε να κατοικεί με ενοίκιο, που για μήνες όμως δεν μπορούσε να καταβάλει.

Χθες, λίγο μετά τις 11 το πρωί, εμφανίστηκε ο δικαστικός επιμελητής για να εκτελέσει την εντολή έξωσης. Η γυναίκα όμως αρνήθηκε να υπακούσει και να εγκαταλείψει το σπίτι, προφανώς επειδή δεν έχει πού αλλού να πάει. Έτσι στη θέα του δικαστικού επιμελητή κλείδωσε την εξώπορτα και απειλούσε να το κάψει.

Ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Ένα πυροσβεστικό όχημα μετέβη στην Αγριά. Έξω από το σπίτι μετέβησαν και οι αστυνομικοί. Η γυναίκα όμως για αρκετή ώρα ήταν απελπισμένη και επέμενε να μην εγκαταλείπει το σπίτι.

Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγός της είναι καρκινοπαθής και η οικογένεια ζει με ελάχιστα χρήματα που δεν φτάνουν για να καλύψει τις ανάγκες της.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και χρειάστηκε η παρουσία διαπραγματευτή της Αστυνομίας ώστε η γυναίκα τελικά να πειστεί να μην πραγματοποιήσει την απειλή της και να ηρεμήσει.

Αργά το μεσημέρι η γυναίκα απομακρύνθηκε από το σπίτι. Το πραγματικό της δράμα όμως τώρα φαίνεται να αρχίζει.

Μαζί της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι ο καρκινοπαθής σύζυγός της και ο άνεργος γιος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα πιθανότατα να εκδικαζόταν στο Πρωτοδικείο Βόλου αίτηση ανακοπής εκτέλεσης της απόφασης έξωσης της 60χρονης και της οικογένειάς της από το σπίτι.

Η περίπτωση είναι ιδιαίτερα συγκινητική και φυσικά είναι μία από τις χιλιάδες που συμβαίνουν πλέον καθημερινά στη χώρα.

 

Τούλα Κεκάτου 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το