Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αδυναμία εκταμίευσης χρημάτων

 

Στην ΕΚΠΟΛ για ασφαλιστικές εισφορές και εξόφληση προμηθευτών
Στην ΕΚΠΟΛ για ασφαλιστικές εισφορές και εξόφληση προμηθευτών

Σοβαρά προβλήματα στην εκταμίευση των χρημάτων που έχουν εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων της εταιρείας προκειμένου στη συνέχεια να καταβληθούν οι οφειλές σε προμηθευτές αντιμετωπίζει η ΕΚΠΟΛ. Το θέμα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί για να ενημερωθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην προχθεσινή προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίαση, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της ΕΚΠΟΛ, οι οποίες κληρονομήθηκαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κων. Χαλέβα, αγγίζουν τις 90.000 ευρώ περίπου, ενώ το πρόβλημα με την εκταμίευση των χρημάτων οφείλεται στην καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για τη δημιουργία του Μητρώου Εταιρειών Περιφερειών, το οποίο προβλέπεται από τον Καλλικράτη.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός έχει προγραμματίσει να καταβληθούν από πόρους της Περιφέρειας σταδιακά τα ποσά που οφείλει η ΕΚΠΟΛ για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων της εταιρείας, ωστόσο το θέμα «κολλά» στη σύσταση του Μητρώου.

Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κων. Χαλέβας έχει ενημερωθεί προφορικά από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας ότι η υπουργική απόφαση δεν έχει εκδοθεί, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η σύσταση του Μητρώου Εταιρειών Περιφέρειας, τη στιγμή που από τα εντελλόμενα τη θεωρούν απαραίτητη για το «ξεμπλοκάρισμα» των πληρωμών.

«Μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την εκταμίευση των χρημάτων, τα οποία χορηγήθηκαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και το Περιφερειακό Συμβούλιο συγκαλέσαμε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του, για τους λόγους που δεν κατέστη εκταμίευση των πρώτων χρημάτων που διατέθηκαν για να καλυφθούν οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις της εταιρείας, με προοπτική στη συνέχεια να διατεθούν και τα υπόλοιπα χρήματα, προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλές, που κληρονόμησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή Μαγνησίας. Ωστόσο το Δ.Σ. αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και θα συγκληθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν είναι δυνατόν να μας ζητούν να εγγραφούμε στο Μητρώο Εταιρειών Περιφερειών, αλλά να μην έχει εκδοθεί ακόμη η υπουργική απόφαση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και οι οφειλές στους προμηθευτές, ωστόσο δεν ευθύνεται η ίδια και η ΕΚΠΟΛ για αυτή την καθυστέρηση. Ευελπιστούμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα για να πληρωθούν οι προμηθευτές, καθώς γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική τους κατάσταση» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλέβας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το