Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Στους 1871 οι υποψήφιοι στη Μαγνησία

Ολοκληρώθηκε η διδασκαλία της εξεταστέας ύλης
Ολοκληρώθηκε η διδασκαλία της εξεταστέας ύλης

 

Στους 1871 ανέρχονται συνολικά οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων από το νομό Μαγνησίας οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από αυτούς οι 462 προέρχονται από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Στην ολοκλήρωσή τους βρίσκονται οι διαδικασίες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Όπως τονίζεται σχετικά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ήδη αυτές τις ημέρες γίνεται ο ορισμός των επιτηρητών. Η εκτίμηση είναι πως θα χρειαστούν γύρω στους 1000 επιτηρητές για να καλύψουν τις ανάγκες των εξεταστικών κέντρων. Όπως έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας θα πρέπει να βρίσκονται δύο επιτηρητές, καθώς επίσης και ένας επιτηρητής ανά πέντε αίθουσες, που θα βρίσκεται στο διάδρομο για να μετακινεί τους μαθητές στο χώρο υγιεινής ή να λειτουργεί σαν αναπληρωματικός. Πάντως μέχρι και πέντε ημέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να έχουν οριστεί και να ξέρουν σε ποια σχολεία θα κάνουν επιτήρηση.

Παράλληλα από το Βαθμολογικό Κέντρο Βόλου όρισε τους καθηγητές των Λυκείων που θα αναλάβουν το κρίσιμο έργο της βαθμολόγησης των γραπτών.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει ήδη επικοινωνήσει με το Λιμενικό, το ΚΕΔΔΥ, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία για την παροχή κάθε συνδρομής, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη ή δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Την Μεγάλη Τρίτη συνεδρίασε για τελευταία φορά η επιτροπή που ασχολείται με το ζήτημα της παρακολούθησης της διδακτέας-εξεταστέας ύλης. Το «παρών» έδωσαν ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο προϊστάμενος Ακαδημαϊκών Θεμάτων, σχολικοί σύμβουλοι, ο υπεύθυνος ΠΛΗΝΕΤ. όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά η διδασκαλία της εξεταστέας ύλης έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Στους 1871 ανέρχονται φέτος οι υποψήφιοι από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια του νομού Μαγνησίας οι οποίοι θα διαγωνιστούν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας την εισαγωγή τους σε κάποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Πρόκειται για υποψηφίους οι οποίοι θα συμμετέχουν στις γραπτές εξετάσεις και δεν εντάσσονται στην κατηγορία του 10%. Επίσης υπάρχουν άλλοι 17 υποψήφιοι που εντάσσονται στην κατηγορία των φυσικώς αδυνάτων και οι οποίοι θα διαγωνιστούν προφορικά. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Βαθμολογικό Κέντρο το οποίο θα στεγαστεί στο σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου.

Από τους 1871 υποψηφίους οι 462, δηλαδή ένα ποσοστό γύρω στο 25% προέρχεται από τα ΕΠΑΛ. Οι περισσότεροι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν σε τέσσερα μαθήματα για να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΤΕΙ. Υπάρχουν, όμως και μερικοί υποψήφιοι που θα εξεταστούν σε έξι μαθήματα προσπαθώντας να εισαχθούν σε κάποιο ΑΕΙ.

Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από του χρόνου αναμένεται περαιτέρω αύξηση του μαθητικού δυναμικού των ΕΠΑΛ.

Παράλληλα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναμένεται το υλικό για τη διεξαγωγή των εξετάσεων στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας που έχουν καθοριστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το