Photo Gallery, Πολιτισμός

Έκθεση παιδικής δημιουργίας από τα εργαστήρια Δ. Βόλου

Παρουσιάζεται τον Ιούνιο στο Κέντρο Τέχνης

 

 

 

 

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 8 μ.μ. πραγματοποιούνται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, τα εγκαίνια της 7ης ετήσιας έκθεσης παιδικής δημιουργίας των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών, η επαφή τους με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και η εξοικείωσή τους τόσο με τις παλιότερες, όσο και με τις σύγχρονες μορφές τέχνης. Στα εργαστήρια τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την έμφυτη ικανότητά τους για έκφραση μέσα από τη ζωγραφική και την κεραμική. Τα προγράμματα όλων των βαθμίδων παρέχουν πολλές γνώσεις πάνω στις τεχνικές, τα υλικά, τις έννοιες και την ιστορία της τέχνης. Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενθάρρυνση της προσωπικής έκφρασης. Ο τρόπος που γίνονται τα μαθήματα προσαρμόζεται, όσο το δυνατόν, στις ανάγκες και το επίπεδο τόσο της ομάδας, όσο και του κάθε παιδιού χωριστά. Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλα τα παιδιά 5-16 ετών που θέλουν να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Τα εργαστήρια γίνονται μια φορά την εβδομάδα από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Μαΐου. Τον Ιούνιο διοργανώνεται η έκθεση με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται  πολλές ασκήσεις φαντασίας και παραμυθιών, ασκήσεις γνωριμίας με τα βασικά πλαστικά στοιχεία  μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η κατανόηση των βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων, του τόνου, της υφής, της σύνθεσης, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ζωγραφικής, ασκήσεις εμπνευσμένες από έργα ζωγράφων και θεματικές ασκήσεις.

Το επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό που απασχολείται (ζωγράφοι, κεραμίστες, θεατρολόγοι, τεχνικός Η/Υ, ιστορικός) με τη βοήθεια των παιδικών βιβλιοθηκών παρέχει πληροφορίες και ερεθίσματα από βιβλία, διαφάνειες και οπτικοακουστικό υλικό.

Στην έκθεση συμμετέχουν περίπου 350 παιδιά από τα παρακάτω εικαστικά εργαστήρια: «Στέκι Παιδιού», Κέντρα Νεότητας (Αγίων Αναργύρων, Αγίου Γεωργίου, Νέας Δημητριάδας, Χιλιαδούς) του Κ.Ο.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.,  «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης

Διοργάνωση: ΣΤΕΚΙ ΠΑΙΔΙΟΥ (Κ.Ο.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – Κοινωφελής Επιχείρηση) και ΚΔΑΠ Νεάπολης (Δ.Ο.Υ.Κ.- Κοινωφελής Επιχείρηση).

Εκπαιδευτικό προσωπικό των εικαστικών εργαστηρίων: Αιμιλία Γιάνναρου, κεραμίστρια, Ζίνα Διακουμή, κεραμίστρια, Μαργαρίτα Δουλκέρογλου, ζωγράφος, Ουρανία Καλαμποκά, ζωγράφος, Ελένη Καραντενίζη, κεραμίστρια, Κερασία Ντάτσιου, ζωγράφος, Αγγελική Παπαγεωργίου, ζωγράφος, Ντέμα Σκεμπέ, κεραμίστρια, Χριστίνα Στεφανούλη, ζωγράφος, Μαρία Χαμπέρη, ζωγράφος.

Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, Μεταμορφώσεως 3, Βόλος.

Τηλ.: 24210 31701.

Διάρκεια έκθεσης: 9 – 30 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 10.00 -13.00 (πρωί).

Τρίτη – Παρασκευή 18.00-21.00 (απόγευμα).

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το