Αθλητισμός

Ξεπέρασε τις προσδοκίες

Ο Γ.Σ. Βόλου ανέβηκε στη Γ’ Εθνική μπάσκετ μετά από 20 χρόνια

 

 

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε φέτος ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου. Οι «μαυραετοί» κατόρθωσαν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της ανόδου και μετά από 20 χρόνια επιστρέφουν στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ. Με σωστή οργάνωση και προσεκτικά βήματα ο Γυμναστικός ελπίζει σε ακόμη καλύτερο μέλλον, συνεχίζοντας τη συνεργασία με τους προπονητές Γιώργο Κοσμάτο και Γιώργο Ντάκη.

 

 

 

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου ήταν η ευχάριστη έκπληξη φέτος στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Μετά από καταπληκτική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα κατέκτησε τη δεύτερη θέση πίσω από τον πανίσχυρο Αστέρα, που έκοψε πρώτος το νήμα και μάλιστα αήττητος, καθώς ήταν ένα σκαλοπάτι πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» ήταν εκείνοι που τον ακολούθησαν. Παρουσιάζοντας συνέπεια στην απόδοσή τους, έκαναν πολύ καλό ξεκίνημα, ανέβηκαν στη δεύτερη θέση με το «καλημέρα» και έμειναν εκεί μέχρι τέλους. Η μεγάλη «κόντρα» για τη δεύτερη θέση έγινε με τους Τιτάνες Παλαμά, με τους οποίους δόθηκε «μάχη» …σώμα με σώμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και μάλιστα με την ίδια διαφορά (+10). Τελικά δεν χρειάστηκε το συνολικό γκολ αβερέιτζ, καθώς το βολιώτικο συγκρότημα κατάφερε να πετύχει μία νίκη περισσότερη και να …αρπάξει τη δεύτερη θέση που τελικά αποδείχθηκε προνομιούχος, μετά την αδυναμία της Ολύμπιας Λάρισας να «κατέβει» στο πρωτάθλημα.

Η επιτυχία του Γ.Σ. Βόλου ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες, πράγμα που επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Κουρουπάκης: «Είναι αλήθεια πως στην αρχή της σεζόν δεν περιμέναμε ότι θα βγαίναμε κατηγορία. Ξεκινήσαμε με χαμηλούς τόνους και αρχικό στόχο την τετράδα. Ωστόσο στην πορεία παρουσιάσαμε διάρκεια στην απόδοσή μας και …τρώγοντας μας άνοιξε η όρεξη. Είδαμε ότι μπορούσαμε να τερματίσουμε δεύτεροι, μια και ο Αστέρας ήταν εμφανώς ανώτερος απ’ όλους. Η επιμονή μας δικαιώθηκε στο τέλος και εκμεταλλευόμενοι την ευνοϊκή συγκυρία καταφέραμε να ανεβούμε στη Γ’ Εθνική, που αποτελούσε εδώ και 20 χρόνια το όνειρο των ανθρώπων του συλλόγου».

Ο κ. Κουρουπάκης υποστηρίζει ότι «θέλαμε να δώσουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά που προέρχονται από την υποδομή. Βέβαια στην πορεία τα παιχνίδια ήταν πολύ κρίσιμα και ήταν λογικό να σηκώσουν το βάρος οι πιο έμπειροι καλαθοσφαιριστές. Ωστόσο δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τη φιλοσοφία μας. Σκοπός μας είναι να παίζουν τα παιδιά που βγαίνουν από τα «σπλάχνα» του συλλόγου και γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν «δορυφόρο», την Ακαδημία Γ.Σ. Βόλου, που θα αγωνίζεται από του χρόνου και στη Β’ ΕΣΚΑΘ».

Όσον αφορά την επόμενη περίοδο, ο πρόεδρος του ΓΣΒ επισημαίνει: «Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για πολύ πιο δύσκολη κατηγορία. Επομένως το έμψυχο υλικό χρειάζεται ενίσχυση. Ωστόσο δεν πρόκειται να σπαταλήσουμε χρήματα πέρα από τις δυνατότητές μας. Μαζί με τους Γιώργο Κοσμάτο και Γιώργο Ντάκη στους οποίους τρέφουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, θα καταστρώσουμε τα πλάνα μας και στο μέτρο του δυνατού θα ενισχύσουμε το ρόστερ. Βασικό μας μέλημα θα είναι να παίζουν στην ομάδα κυρίως Βολιώτες καλαθοσφαιριστές».

 

Κοσμάτος: «Όπλο» μας

η ομοιογένεια

Ο Γιώργος Κοσμάτος μαζί με τον Γιώργο Ντάκη οδήγησαν τον Γ.Σ. Βόλου στην πιο σημαντική στιγμή της ιστορίας του στο μπάσκετ μετά από 20 χρόνια.

Ο 41χρονος προπονητής με τον συνεργάτη του, ανέλαβαν τα «ηνία» το περασμένο καλοκαίρι και κατάφεραν να μεταμορφώσουν την ομάδα προς το καλύτερο και ως εκ τούτου, παραμένουν στο «τιμόνι» της ομάδας και την επόμενη περίοδο.

Θυμίζουμε ότι πριν τρία χρόνια οι «μαυραετοί» είχαν υποβιβαστεί στην Α2 κατηγορία και πέρσι είχαν τερματίσει έβδομοι. Φέτος, όμως, παρουσίασαν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο και ο Βολιώτης τεχνικός μας εξηγεί τους λόγους: «Κατά τη γνώμη μου μεγάλο μας «όπλο» ήταν η ομοιογένεια. Διατηρήσαμε τον ίδιο κορμό, ενώ είχα τους περισσότερους παίκτες στις προπονήσεις, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την Α1 ΕΣΚΑΘ. Τα παιδιά δούλεψαν πολύ σκληρά. Παράλληλα είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, πράγμα που συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα.

Μπορεί στην αρχή να μην περιμέναμε ούτε καν τη δεύτερη θέση, αλλά κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος είδαμε ότι είχαμε τα φόντα να την κατακτήσουμε. Θεωρώ «κλειδί» τη νίκη μας στα Τρίκαλα επί των Ικάρων, η οποία μας έδωσε ώθηση για τη συνέχεια. Ακόμη και στο ντέρμπι με τον αήττητο Αστέρα στη Λάρισα διεκδικήσαμε μέχρι το τέλος τη νίκη, αποδεικνύοντας ότι έχουμε δυνατότητες».

Έχοντας θητεύσει στη Γ’ Εθνική κοουτσάροντας την ανδρική ομάδα της Νίκης, ο κ. Κοσμάτος γνωρίζει καλά τις δυσκολίες που περιμένουν τον Γ.Σ. Βόλου την επόμενη χρονιά: «Ξέρουμε ότι η Γ’ Εθνική δεν έχει καμία σχέση με την Α1 ΕΣΚΑΘ. Μάλιστα την επόμενη σεζόν οι ομάδες θα είναι λιγότερες εξαιτίας της αναδιάρθρωσης, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο μας. Σίγουρα χρειάζονται μεταγραφές σε κάποιες θέσεις, αλλά από την άλλη μεριά δεν πρόκειται να ξεπεράσουμε τον προϋπολογισμό μας» τονίζει ο Βολιώτης τεχνικός και καταλήγει.

«Με τη διοίκηση και ειδικότερα με τον κ. Κουρουπάκη είχαμε άριστη συνεργασία και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και του χρόνου. Το ίδιο συνέβη και με τον άμεσο συνεργάτη μου, παλιό καλαθοσφαιριστή της ομάδας Γιώργο Ντάκη. Άλλωστε, ο Γ.Σ. Βόλου έχει αποδείξει ότι είναι νοικοκυρεμένος σύλλογος και ξέρει πού βαδίζει. Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε με προσεκτικά βήματα, προκειμένου να παρουσιάσουμε μια αξιόμαχη ομάδα στη Γ’ Εθνική».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το