Αθλητισμός

Ν. Γέμελος: Στο Βόλο βρίσκουμε την «Ιθάκη» μας

 

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Νίκος Γέμελος και η Κέλυ Αραούζου κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους προπόνησης στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος»

 

Στο «Β. Πολύμερος» προετοιμάζονται οι πρωταθλητές κολύμβησης Σ. Γιαννιώτης και Κ. Αραούζου

 

 

 

της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΤΟΝ Βόλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επέλεξαν για την προετοιμασία τους εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος μαραθώνιας κολύμβησης (open water), ο Ομοσπονδιακός προπονητής και παλιός πρωταθλητής Νίκος Γέμελος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κέλυ Αραούζου.

Εδώ και λίγες μέρες λοιπόν, τα επίλεκτα μέλη της ελληνικής κολύμβησης προπονούνται στο κλειστό κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος» και στον Άναυρο, ενώ διαμένουν στους ξενώνες που βρίσκονται δίπλα στο Πανθεσσαλικό. Κι αν θεωρείτε πως η προπόνηση στο συγκεκριμένο άθλημα, είναι εύκολη υπόθεση, κάνετε λάθος, αφού οι αθλητές καθημερινά κολυμπούν τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα, προκειμένου να έρθουν στην επιθυμητή γι’ αυτούς κατάσταση.

Εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία μα και από τις συνθήκες προετοιμασίας, ο εθνικός προπονητής Νίκος Γέμελος, τόνισε στη «Θ»: «Για άλλη μια χρονιά επιλέξαμε τον Βόλο για την προετοιμασία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπευθύνους του κολυμβητηρίου και των ξενώνων και ειδικά τον κ. Αλέκο Μεταφτσή για τον τρόπο που μας βοηθούν να κάνουμε ευκολότερη τη δουλειά μας.

Η προετοιμασία για τους αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης είναι επίπονη και απαιτεί ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση. Στη Ν. Ιωνία, βρίσκουμε όλα όσα χρειαζόμαστε. Ο Βόλος αποτελεί για μας την «Ιθάκη» μας».

Όσο για τις προοπτικές της Εθνικής μας ομάδας στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα τόνισε:

«Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν πέρυσι δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης, πρώτος στο ομαδικό και τρίτος στο Πανευρωπαϊκό, ενώ η Κέλυ Αραούζου ήταν δεύτερη στα πέντε χιλιόμετρα και πρώτη στο ομαδικό. Οι δύο αυτοί αθλητές είναι υψηλών προδιαγραφών και μαζί με τον Αντώνη Φωκαΐδη και την Μαριάννα Λυμπερτά, συγκροτούν μια πολύ ισχυρή εθνική ομάδα, ικανή να φέρει στη χώρα μας νέες μεγάλες διεθνείς διακρίσεις.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο στη Σαγκάη θεωρούμε πως μπορούμε εκ νέου να διεκδικήσουμε κάποιο μετάλλιο, στα πέντε, στα 10 χιλιόμετρα και στο ομαδικό. Όμως, πριν από αυτό, οι αθλητές μας θα συμμετάσχουν τόσο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όσο και στο παγκόσμιο κύπελλο που θα γίνει στην Πορτογαλία».

Όταν ρωτήσαμε τον κ. Γέμελο, αν η ελληνική κολύμβηση μπορεί ν’ αντέξει την οικονομική κρίση μας είπε: «Οι δυσκολίες πράγματι είναι πολλές. Η μεγάλη κρίση που περνά η ελληνική κοινωνία, αναπόφευκτα δεν πρόκειται ν’ αφήσει ανεπηρέαστη και την ελληνική κολύμβηση. Ήδη, πολλά κολυμβητήρια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ενώ πολλές διοργανώσεις αναβλήθηκαν για οικονομικούς λόγους.

Όμως, πιστεύω πως επειδή ο αθλητισμός και ειδικότερα η κολύμβηση αποτελεί για χιλιάδες Έλληνες τρόπο ζωής, θα μπορέσει να σταθεί όρθια, ξεπερνώντας τα πάρα πολλά πράγματι προβλήματα»

Όσο για την άποψή του για τους Βολιώτες κολυμβητές και τους παράγοντες ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Ο Βόλος στο παρελθόν έχει αναδείξει εξαιρετικούς κολυμβητές, όπως ο Σωτήρης Πάστρας κ.α. Θεωρώ πως και τα πιο νέα παιδιά, μπορούν να συνεχίσουν την παράδοση, αφού οι σύλλογοι στην πόλη σας δουλεύουν καλά στις υποδομές τους.

Ο Βόλος έχει γενικά πολύ καλή αθλητική κουλτούρα. Το συναντώ στο δρόμο, όταν βλέπω τους ποδηλάτες, καθώς και στη θάλασσα όταν πηγαίνουμε με τα παιδιά για προπόνηση. Ο αθλητισμός έχει μπει για τα καλά στη ζωή των κατοίκων του Βόλου, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μάλιστα, εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός πως εκτός από το ποδόσφαιρο, αναπτύσσονται με ιδιαίτερη επιτυχία πολλά ακόμη αθλήματα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το