Αθλητισμός

Άσοι του παρελθόντος στο παρκέ για φιλανθρωπικό σκοπό

Σήμερα στις 7 μ.μ. στο ΕΑΚ ο αγώνας μπάσκετ της Εθνικής βετεράνων με τους παλαίμαχους του Βόλου

 

 

ΕΝΑΣ αγώνας χωρίς άγχος, αλλά γεμάτος αναμνήσεις και μπόλικα συναισθήματα θα γίνει σήμερα στις 7 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ στην πόλη μας. Πρόκειται για τον φιλικό αγώνα μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μεταξύ της Εθνικής Βετεράνων μπάσκετ και ομάδας παλαιμάχων του αθλήματος από τον Βόλο, υπό την αιγίδα και συμπαράσταση του Δήμου Βόλου.

Ο αγώνας, λόγω και των ημερών του Αγίου Πάσχα, θα έχει  φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν σε δυο ανθρώπους της οικογένειας του μπάσκετ που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας .Η προπώληση εισιτηρίων ολοκληρώνεται και το Κλειστό του ΕΑΚ Βόλου στην Νέα Δημητριάδα, όπου θα γίνει ο αγώνας (και όχι στο κλειστό Γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος» όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί), αναμένεται να είναι κατάμεστο . Η μεγάλη ανταπόκριση των φιλάθλων ανάγκασε τους διοργανωτές να μεταφέρουν τον αγώνα σε μεγαλύτερο γήπεδο.

Τα εισιτήρια του αγώνα τιμώνται 5 ευρώ και μέχρι σήμερα Μ. Τετάρτη στις 13.00, είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων να τα προμηθεύονται από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου (τηλ. 2421044268 Γεραμπίνης Παναγιώτης), από το ΑΚ «Βάκης Παρασκευόπουλος» (τηλ. 2421041803 Μυριτζής Αντώνιος), από το  κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Ολυμπιονίκης Βασίλειος Πολύμερος» (τηλ. 2421069885 – Μεταφτσής Αλέξανδρος) και από το κατάστημα «Μούσες» στην οδό Δημητριάδος με Σπυρίδη. Τα εναπομείναντα εισιτήρια θα πωλούνται σήμερα το απόγευμα, στην είσοδο του κλειστού του ΕΑΚ Βόλου από τις 18.00.

Η Εθνική Βετεράνων, στην οποία συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του αθλήματος που αποχώρησαν πρόσφατα από την ενεργό δράση , όπως οι  Φραγκίσκος Αλβέρτης, Νίκος Μπουντούρης, Γιώργος Μπαλογιάννης, Παναγιώτης Λιαδέλης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Γιώργος Σιγάλας, Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της να αγωνισθεί μπροστά στο φίλαθλο κοινό της πόλης μας με σκοπό να τιμήσει τους μεγάλους διεθνείς μπασκετμπολίστες του πρόσφατου παρελθόντος, τον Νίκο Μπουντούρη και τον Παναγιώτη Λιαδέλη, τον μεγάλο Βολιώτη καλαθοσφαιριστή Βασίλη Γκούμα και τον διεθνή διαιτητή Κώστα Κορομηλά .

Παράλληλα και με αφορμή αυτόν τον μεγάλο αγώνα ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να τιμήσει έναν άνθρωπο, που ανάλωσε μεγάλο μέρος από την αθλητική  πορεία του, με ανιδιοτέλεια, στην ανάπτυξη του μπάσκετ του Βόλου και της Θεσσαλίας, τον επί σειρά ετών Γενικό Γραμματέα της ΕΣΚΑΘ κ. Χαράλαμπο Βάτσιο.

Στην ομάδα των Παλαιμάχων του Βόλου, την οποία θα κοουτσάρουν η κ. Παπαθανασίου Ελένη και ο κ. Κουρκούμπας Κωνσταντίνος και έφορος θα είναι ο Νίκος Φαρμάκης, θα συμμετέχουν οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές Δεληκούρας Γιώργος, Παρασχάκης Αντώνης, Γιαννίκος Σπύρος, Ντάκης Γιώργος , Αυγερινός Απόστολος, Μυριτζής Αντώνης, Καλογερόπουλος Λευτέρης, Πρέκας Λάμπρος, Βλιώρας Γιώργος, Κατσάλης Νίκος, Κοσμάτος Γιώργος, Καρακατσούνης Γιάννης, Βόντζος Δημήτρης ενώ την ομάδα του Βόλου θα ενισχύσει και ο Δημήτρης Μπόγδανος. Οι Μπουντούρης Νίκος και Λιαδέλης Παναγιώτης θα παίξουν από ένα ημίχρονο σε κάθε ομάδα .

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Κορομηλάς  Κώστας, Πιτσίλκας Νίκος και Μιναρετζόπουλος Γιώργος, ενώ χρέη γραμματείας θα εκτελέσουν οι κυρίες Χριστοφορίδου Φώφη, Σακελλαροπουλου Σέβη και Παύλου Στέλλα.

Στην προσπάθεια αυτή συμπαραστάτες είναι το Ξενοδοχείο «Πορταριά» των Κώστα Θεοδώρου και Κώστα Χατζηδάκη, που προσφέρει τη διαμονή των βετεράνων διεθνών, η Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον -Εργοστάσιο Βόλου δια του κ. Μαστρογιαννίδη Δημητρίου που έφτιαξε τις στολές των παλαιμάχων του Βόλου και η ΑΓΕΤ δια του κ. Κρεμαστά Απόστολου, που προσφέρει το επίσημο δείπνο. Οι διοργανωτές τους ευχαριστούν για την προσφορά τους .

Επίσης οι διοργανωτές εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο φίλαθλος κόσμος του αθλήματος θα απολαύσει όμορφο θέαμα από τις δόξες του αθλήματος και με το χειροκρότημά του θα ανταμείψει τους παλαίμαχους αθλητές για τις τεράστιες χαρές που μας έχουν δώσει τόσο σε Διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο.

 

Ανακοίνωση για τον αγώνα εξέδωσε ο Σύλλογος Βετεράνων καλαθοσφαιριστών η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, θα τιμήσει δύο γενιές καλαθοσφαιριστών, στα πρόσωπα των Βασίλη Γκούμα, Νίκου Μπουντούρη και Παναγιώτη Λιαδέλη. Η φιλική αναμέτρηση μεταξύ Παλαιμάχων Βόλου και Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00 στο ΕΑΚ Βόλου.

Επίσης θα τιμηθεί κι ο πρώην διεθνής διαιτητής Κώστας Κορομηλάς, για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Εκ μέρους του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το κοινό του Βόλου για το έντονο ενδιαφέρον που δείχνει εξαντλώντας σχεδόν τα εισιτήρια της αναμέτρησης, τα έσοδα της οποία θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εκτός από το ρόστερ του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, στο Βόλο θα δώσουν το παρών κι άλλες παλιές δόξες του αθλήματος όπως οι Μηνάς Γκέκος, Τάκης Κορωναίος, Γιώργος Καραμβέρης και Χρήστος Ιορδανίδης.

Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας: Σιγάλας, Αλβέρτης, Ρεντζιάς, Λημνιάτης, Κωνσταντινίδης, Μπαλογιάννης, Γαλακτερός, Μπουντούρης, Λιαδέλης, Χ. Χριστοδούλου, Παπαγιάννης, Χρυσανθόπουλος, Πρέλεβιτς, Λινάρδος».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το