Αθλητισμός

«Σημαντικό να σκοράρουμε»

Τόνισε ο Χάβι Γκράθια στις δηλώσεις του εν όψει του σημερινού αγώνα με την Ντιφερντάνζ

 

 

 

 

Την αισιοδοξία του ότι ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να σκοράρει στο σημερινό παιχνίδι με την Ντιφερντάνζ και να πάρει το αποτέλεσμα εκείνο που θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εξέφρασε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Χάβι Γκράθια, στις δηλώσεις του πριν από την χθεσινή προπόνηση της ομάδας στο στάδιο «Josy Barthel».

Οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου (φωτό) από τη στιγμή που ήταν κλειστή η αίθουσα Τύπου του γηπέδου!.

Ο Χάβι Γκράθια μιλώντας για το παιχνίδι με την Ντιφερντάνζ τόνισε:

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό Βόλου. Θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάμε την ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα στην Ευρώπη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο Γιουρόπα Λιγκ και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους της ομάδας μας».

Για το αν υπάρχει προβληματισμός από το γεγονός ότι δεν γνωρίζει πολλά στοιχεία για τον σημερινό αντίπαλο του Ολυμπιακού:

«Οι πληροφορίες είναι δύναμη για μια ομάδα. Είναι γεγονός πως δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για τον αντίπαλό μας και έχουμε επικεντρωθεί στο να βγάλουμε μέσα στο γήπεδο τα στοιχεία που μας διακρίνουν, ως ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να αποκτήσουμε προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Για το πόσο σημαντικές είναι για τον Ολυμπιακό οι απουσίες των Σανκαρέ και Ουμπίντες:

«Ο Ουμπίντες έλειψε και από το παιχνίδι με τη Ραντ στο Βόλο. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση, ως ομάδα, να μπορούμε να καλύπτουμε τα κενά που προκύπτουν από τιμωρίες και τραυματισμούς. Ο Ολυμπιακός Βόλου βασίζεται στο σύνολο των παικτών του».

Στη συνέχεια ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε για το αν η ομάδα αφομοιώνει την φιλοσοφία που θέλει να περάσει φέτος στην ομάδα (passing game και καλή κυκλοφορία της μπάλας), απαντώντας:

«Το passing game όντως είναι ένα στοιχείο που θέλουμε να έχει η ομάδα μας. Όμως θα πρέπει να μπορούμε και να παίξουμε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Ανάλογα με το παιχνίδι και τον αντίπαλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε προσαρμόζουμε και την τακτική μας. Ως ομάδα πιέζουμε μέσα στο γήπεδο και είναι θετικό πως καταφέρνουμε και παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για τον αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Αντρέ Σκέμπρι στη βασική ενδεκάδα:

«Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι θα πάρω τις οριστικές αποφάσεις, όσον αφορά τους παίκτες που θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα. Σίγουρα κάποιοι παίκτες έχουν ένα προβάδισμα για να ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα».

Για το αν οι καιρικές συνθήκες βοηθούν στο να γίνει ένα καλό παιχνίδι:

«Νομίζω ότι η θερμοκρασία είναι πολύ καλή και θα βοηθήσει και τις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Επίσης, παρατηρώ πως είναι εξαιρετικός και ο αγωνιστικός χώρος».

Για το αν είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου, μέσα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τις επιτυχίες που σημειώνει η ομάδα, να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα στο σύλλογο:

«Νομίζω ότι η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά και με τα αποτελέσματα που σημειώνει δίνει χαρά στους φιλάθλους της. Επίσης με τις θετικές εμφανίσεις αισθανόμαστε πολύ ευχάριστα που δίνουμε χαρά και στον πρόεδρό μας».

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πάρει από το πρώτο παιχνίδι το εισιτήριο της πρόκρισης:

«Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια η πρόκριση παίζεται όχι σε 90, αλλά σε 180 λεπτά. Το γκολ που είχαμε σημειώσει στο πρώτο παιχνίδι με τη Ραντ στο Βελιγράδι ήταν αυτό που μας έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση και εύχομαι το ίδιο να συμβεί και στο αυριανό (σημ. σημερινό) παιχνίδι. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να σκοράρουμε εκτός έδρας και θα επιδιώξουμε να το κάνουμε και με την Ντιφερντάνζ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το