Photo Gallery, Αθλητισμός

Έτοιμος για το πρώτο βήμα

Ο Ολυμπιακός Β. αντιμετωπίζει στις 9 μ.μ. την Ντιφερντάνζ στο Λουξεμβούργο για το Γιουρόπα Λιγκ

 

 

 

Από το πανέμορφο Δουκάτο του Λουξεμβούργου ξεκινάει σήμερα η προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου για πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Στο στάδιο «Josy Barthel», το εθνικό στάδιο του Λουξεμβούργου, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η εθνική ομάδα της χώρας, το βολιώτικο συγκρότημα αντιμετωπίζει στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδος (Novasports 4) την Ντιφερντάνζ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να είναι το φαβορί για την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, ωστόσο, θα πρέπει να το αποδείξουν και μέσα στο γήπεδο. Η Ντιφερνάντζ, η οποία έκανε την έκπληξη στο β’ προκριματικό γύρο, αποκλείοντας την Λεβάντια Ταλίν, φιλοδοξεί να κάνει άλλη μία υπέρβαση και να αγωνιστεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου έφτασε χθες το μεσημέρι στο Λουξεμβούργο με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ενώ το βράδυ (20.00 τοπική ώρα) προπονήθηκε στο στάδιο όπου θα γίνει ο σημερινός αγώνας. Όπως προαναφέραμε, η σημερινή αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο στάδιο «Josy Barthel» και όχι στη φυσική έδρα της Ντιφερντάνζ που είναι το στάδιο «Thillenberg», καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η ΟΥΕΦΑ.

Από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, όπου έγινε γνωστός ο αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να συλλέξουν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Ντιφερντάνζ, ενώ η τεχνική ηγεσία παρακολούθησε σε βίντεο τα δύο παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του Λουξεμβούργου με την Λεβάντια Ταλίν.

Η Ντιφερντάνζ μπορεί να στάθηκε τυχερή στις αναμετρήσεις με την Λεβάντια και ιδιαίτερα στο δεύτερο παιχνίδι στην Εσθονία, ωστόσο, είναι μια ομάδα η οποία αγωνίζεται δυνατά, ενώ θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι κατάφερε και στα δύο ματς με τους Εσθονούς να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Ο Χάβι Γκράθια και οι συνεργάτες του «αποκρυπτογράφησαν» την Ντιφερντάνζ και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, έχουν καταστρώσει τα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας, με στόχο ο Ολυμπιακός Βόλου να κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα στο Λουξεμβούργο. Το βολιώτικο συγκρότημα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, έτοιμο να σημειώσει μία ακόμη επιτυχία στην Ευρώπη.

Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού, ζήτησε από τους παίκτες του διαρκή κίνηση μέσα στο γήπεδο, πίεση στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έτσι ώστε οι ποδοσφαιριστές της Ντιφερντάνζ να μην βρίσκουν ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία του Γιακούποβιτς και αποφυγή λαθών στις μεταβιβάσεις.

Επιδίωξη του Ολυμπιακού είναι η επίτευξη τουλάχιστον ενός τέρματος και φυσικά η κατάκτηση της νίκης, προκειμένου η ομάδα να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και παράλληλα να γίνει πιο εύκολο το έργο της στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού Σταδίου σε μια εβδομάδα (4 Αυγούστου).

 

Με διάταξη 4-2-3-1

οι «ερυθρόλευκοι»

Όσον αφορά την τακτική που θα ακολουθήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο σημερινό παιχνίδι δεν θα είναι διαφορετική, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες επίσημες αναμετρήσεις με τη Ραντ. Η τεχνική ηγεσία σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα με δύο αμυντικά χαφ, με στόχο να ελέγξει ο Ολυμπιακός το χώρο του κέντρου, ενώ τις θέσεις στην ενδεκάδα των Ουμπίντες και Σανκαρέ, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη διάθεση του Χάβι Γκράθια (ο πρώτος είναι τραυματίας και ο δεύτερος τιμωρημένος), θα πάρουν οι Ακόστα και Ντολεζάι.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Έλντιν Γιακούποβιτς, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά θα αποτελέσουν οι Ζόλταν Σέλεζι, Χαβιέ Τομάς, Πέτερ Ντολεζάι και Στάθης Ρόκας. Στη μεσαία γραμμή οι Λέαντρο Άλβαρεζ και Παύλος Μητρόπουλος θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, ενώ οι Μάριο Μπρέσκα (δεξιά) και Βιθέντε Μόνχε (αριστερά) θα αγωνιστούν στις πτέρυγες. Ο Νόε Ακόστα θα παίξει στον άξονα, ως κεντρικό χαφ, ενώ ο Χουάν Μαρτίν θα είναι η κύρια επιθετική αιχμή των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι.

Στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού βρίσκονται επίσης και οι Ρόκα, Ζαραδούκας, Σκέμπρι, Νταρμπιόν, Σολάκης, Κάσχιο και Ζέρης. Εκτός αποστολής, έμειναν ο τραυματίας Χαβιέ Ουμπίντες και ο τιμωρημένος Χαλίφα Σανκαρέ.

 

Η Ντιφερντάνζ

Μόλις οκτώ χρόνια ζωής αριθμεί η Ντιφερντάνζ, η οποία ιδρύθηκε το 2003 μετά από τη συγχώνευση των ομάδων Red Boys Differdange και AS Differdange. Πέρυσι τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος του Λουξεμβούργου και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, κατακτώντας το κύπελλο και παίζοντας για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Στον προηγούμενο γύρο κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί εις βάρος της Λεβάντια Ταλίν, σημειώνοντας ιστορική νίκη με 1-0 στο δεύτερο παιχνίδι στην Εσθονία, με γκολ που σημείωσε Φιλίπ Λεμπρένς. Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Λουξεμβούργο είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ο προπονητής της Ντιφερντάνζ, Πάουλο Αμόντιο θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

 

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Στάδιο «Josy Barthel»

Ώρα: 21.00

 

ΝΤΙΦΕΡΝΤΑΝΖ

25. Βέμπερ

13. Λεονί

5. Σιμπενάλε

4. Ροντρίγκεζ

15. Μπούκβιτς

17. Κετενμέγιερ

22. Λεμπρένς

28. Πισκόρ

20. Μπέτμερ

21. Γιανίς

11. Καρόν

Προπονητής:

Π. Αμόντιο

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

21. Ρόκας

3. Ντολεζάι

19. Τομάς

13. Άλβαρεζ

30. Μητρόπουλος

10. Μπρέσκα

26. Μόνχε

11. Ακόστα

41. Μαρτίν

Προπονητής:

Χ. Γκράθια

 

Διαιτητής: Ντέιβιντ Μακ Κίον (Ιρλανδία)

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το