Αθλητισμός

«Γρίφος η άγνωστη Ντιφερντάνζ»…

 

Οι Ηλίας Σολάκης (αριστερά) και Στάθης Ρόκας στο αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα στο Λουξεμβούργο

 

 

Επισημαίνουν στη «Θ» οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου Ηλίας Σολάκης και Στάθης Ρόκας

 

 

 

Ο Ολυμπιακός Βόλου δίνει σήμερα το τρίτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας την Ντιφερντάνζ στο Λουξεμβούργο. Οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν μια άγνωστη ομάδα στην Ευρώπη, χωρίς να γνωρίζουν πολλά πράγματα για τη δυναμικότητά της και τον τρόπο παιχνιδιού της, αλλά την υπολογίζουν για να μην πέσουν θύμα έκπληξης.

 

 

 

Ταξιδέψαμε χθες με την αποστολή του Ολυμπιακού στο Λουξεμβούργο και είχαμε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πτήσης να μιλήσουμε με τους Ηλία Σολάκη και Στάθη Ρόκα για πως αντιμετωπίζουν στο βολιώτικο συγκρότημα το σημερινό παιχνίδι. Και οι δύο εξέφρασαν στη «Θ» την αισιοδοξία τους για πρόκριση της ομάδας στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο, έδειξαν κάποια επιφυλακτικότητα για το τι θα συναντήσουν μέσα στο γήπεδο, από τη στιγμή που το άγνωστο είναι αυτό που τους φοβίζει…

Για το αν υπάρχει προβληματισμός από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια άγνωστη ομάδα, όπως είναι η Ντιφερντάνζ, ο Ηλίας Σολάκης τόνισε:

«Όντως, καλούμαστε να παίξουμε με μια ομάδα που δεν είναι γνωστή στην Ευρώπη, από μια μικρή χώρα, όπως είναι το Λουξεμβούργο. Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Ντιφερντάνζ. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ στα δύο ματς που έχει δώσει στο Γιουρόπα Λιγκ, πράγμα που σημαίνει ότι η αμυντική της λειτουργία είναι καλή.

Θα συλλέξουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε για τον αντίπαλο κατά την παραμονή μας στο Λουξεμβούργο και θα προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, εν όψει του επαναληπτικού αγώνα στο Βόλο. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου αισιοδοξούμε πως μπορούμε να φύγουμε νικητές από το Λουξεμβούργο».

 

Ύστερα από ένα μήνα προετοιμασίας και δύο επίσημα παιχνίδια στην Ευρώπη, πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο, όσον αφορά την αγωνιστική  κατάστασή του;

«Η προετοιμασία μέχρι τώρα ήταν ιδιαίτερα σκληρή και επίπονη και πιστεύω πως μέρα με την ημέρα η ομάδα θα παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερη. Τα πόδια των παικτών «λύνονται» – όσο περνά ο χρόνος – και από παιχνίδι σε παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα είναι σε θέση να παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο. Τα δύο παιχνίδια με τη Ραντ μας βοήθησαν σημαντικά, εν όψει του σημερινού αγώνα με την Ντιφερντάνζ».

 

Στα δύο παιχνίδια με τη Ραντ ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στην περσινή ομάδα. Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει ο περσινός βασικός κορμός;

«Είναι πολύ θετικό για την ομάδα ότι διατηρήθηκε όλος ο περσινός βασικός κορμός, ενώ και οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στον Ολυμπιακό πιστεύω πως θα βοηθήσουν σημαντικά τον σύλλογο. Το πλεονέκτημα για μας είναι ότι υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα και ο ένας γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι του άλλου. Αυτό νομίζω φάνηκε και στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της ομάδας. Η χρονιά ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό και αισιοδοξούμε πως η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη».

 

Ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι με αντίπαλο τη Ραντ έπαιξε πιο ελεύθερα και πήρε τη νίκη, ενώ αντίθετα στο Πανθεσσαλικό έδειξε κατώτερος των προσδοκιών. Πως εξηγείς το γεγονός αυτό;

«Μετά τη νίκη που κάναμε στη Σερβία, ίσως και να υποτιμήσαμε τη Ραντ στον επαναληπτικό αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Μπήκαμε χαλαρά στο παιχνίδι και πιστεύαμε πως θα πάρουμε εύκολα την πρόκριση.

Θεωρώ, πάντως, πως ο Ολυμπιακός παίζει καλό ποδόσφαιρο και δημιουργεί ευκαιρίες. Αν καταφέρουμε, μάλιστα, να έχουμε και το εύκολο γκολ στο γήπεδό μας, τότε το άγχος θα είναι σαφώς λιγότερο και η απόδοσή μας καλύτερη».

 

Ρόκας: Θα δώσουμε

τον καλύτερό μας εαυτό

Ο Στάθης Ρόκας από την πλευρά του στάθηκε και αυτός στο γεγονός ότι το σημερινό παιχνίδι κρύβει «παγίδες», ωστόσο, τόνισε πως όποιοι παίκτες κληθούν να αγωνιστούν θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Για το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα για το τρίτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι και το πρώτο με την Ντιφερντάνζ, ο έμπειρος αμυντικός τόνισε: «Έχουμε λίγα παιχνίδια στα πόδια μας, από τη στιγμή που λόγω των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων δεν είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε κάποια φιλικά ματς. Είναι το τρίτο επίσημο παιχνίδι που δίνουμε και πιστεύω πως όλοι οι παίκτες που θα κληθούν να αγωνιστούν στην αναμέτρηση με την Ντιφερντάνζ θα δώσουν το 100% των δυνάμεών τους, προκειμένου ο Ολυμπιακός να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

 

Έχετε συλλέξει κάποιες πληροφορίες για την Ντιφερντάνζ και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται;

«Γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα για την αντίπαλό μας, από τη στιγμή που δεν κατέστη τελικά δυνατό να δούμε σε DVD κάποιο παιχνίδι της Ντιφερντάνζ. Αυτό που μάθαμε είναι ότι πρόκειται για μια σκληροτράχηλη ομάδα, με καλή αμυντική λειτουργία, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και προσοχή, για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως».

 

Η ομάδα είναι σχεδόν η ίδια με πέρυσι. Ωστόσο, ποιο είναι το επιπλέον στοιχείο που παρουσιάζει φέτος ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του;

«Αυτό που ζητά ο κ. Γκράθια είναι να έχουμε κατοχή μπάλας και γρήγορη αντίληψη σκέψης. Ο προπονητής δίνει μεγάλη βαρύτητα στο passing game, ενώ πέρυσι η ομάδα είχε διαφορετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της, πρεσάροντας και παίζοντας με αντεπιθέσεις».

 

Φέτος έχεις καθιερωθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πιστεύεις ότι μπορείς να ανταποκριθείς καλύτερα σ’ αυτή τη θέση;

«Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και σε όποια θέση μου ζητήσει ο προπονητής να παίξω, οφείλω να αγωνιστώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτή τη στιγμή ο κ. Γκράθια με εμπιστεύεται τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα και προσπαθώ να ανταποκρίνομαι στο ρόλο που μου αναθέτει ο προπονητής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το