Αθλητισμός

«Ροπαλιές» από Ηρακλή

Ο «γηραιός» επιβλήθηκε 2-0 της ΑΕΚ στο Καυταντζόγλειο

Στο τελευταίο του ματς στη Σούπερ Λιγκ για το 2010, ο Ηρακλής νίκησε με 2-0

την ΑΕΚ στο Καυταντζόγλειο και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού με 4 βαθμούς. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο «γηραιός» κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη απέναντι στην προβληματική «Ένωση» που πάλι παρουσίασε κακό πρόσωπο στα φετινά εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 31ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ για τους γηπεδούχους, η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Παπαστεριανό ο οποίος έκανε σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Τα λεπτά περνούσαν και φτάσαμε στο 35′, όταν ο Αραμπατζής έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ και η μπάλα πήρε κατεύθυνση για τα δίχτυα της ΑΕΚ, με τον συνονόματό του τερματοφύλακα του «δικεφάλου» να διώχνει σε κόρνερ.

Η πίεση των γηπεδούχων τελικά έφερε αποτέλεσμα και άνοιξαν το σκορ στο 41′. Συγκεκριμένα ο Λίμα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κατσικάς γύρισε με κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας και ανενόχλητοι Γιάκομπ και Ντάνι έβαλαν την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση δεν είναι ξεκάθαρη για το ποιος είναι ο σκόρερ, αλλά ο Ντάνι το χρεώθηκε. Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, μια ακόμα φάση και πάλι για τον Ηρακλή, από ένα φάουλ κεραυνό του Λίμα, που πέρασε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη ο Χιμένεθ έβαλε τον Μπλάνκο στη θέση του κακού Ντιόπ. Μόλις στο 50′ η ΑΕΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Λεονάρντο, μετά από σέντρα του Καράμπελα, έπιασε απευθείας σουτ και ο Ελευθερόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Οι παίκτες του Χιμένεθ συνέχισαν να πιέζουν και στο 57′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Λυμπερόπουλο, που ελεύθερος μπροστά από το τέρμα έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και σηκώθηκε με τον Ελευθερόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Κι ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να δείχνει ικανή να γυρίσει το αποτέλεσμα, έγινε τραγικό λάθος από τον Γκέντζογλου, ο Παπαστεριανός έκλεψε την μπάλα, έπιασε ένα κεραυνό έξω από την περιοχή του Αραμπατζή και έστειλε τη μπάλα στο «γάμα» της εστίας.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε παρά τα δύο τέρματα του Ηρακλή και οι φάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη. Στο 60′ σουτ του Γιάχιτς ο Ελευθερόπουλος σε κόρνερ και στο 62′ κεφαλιά από τον Λυμπερόπουλο, η μπάλα και πάλι πέρασε άουτ. Το 90λεπτο συμπληρώθηκε χωρίς να υπάρξει καμία σημαντική αλλαγή με τον Ηρακλή να παίρνει μια υπερπολύτιμη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Κατσικάς, Γκαρσία, Παπαστεριανός – Ντιόπ, Καφές, Δέλλας

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ελευθερόπουλος, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Χοσέμι, Ντάνι, Πίτου Γκαρσία (85’ Σίσιτς), Παπαστεργιανός (77’ Σέζαρ), Σολτάνι (65’ Ηλιάδης), Γιάκομπ.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Γιάχιτς, Ντιόπ (46’ Μπλάνκο), Γκέντσογλου (70’ Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Σκόκο (60’ Τζιμπούρ), Λυμπερόπουλος.

* Πριν από την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο οπαδό του Ηρακλή, Γιάννη Αγράδα.

Όλα ανοικτά από Χιμένεθ

Σκέψεις… παραίτησης από τον Μανόλο Χιμένεθ, με τον Ισπανό να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή. Μάλιστα ο Χιμένεθ ρωτήθηκε σχετικά με τους μετόχους και απάντησε αναφέροντας: «Οι μέτοχοι βάζουν λεφτά στην ομάδα και ίσως να έχουνε κουραστεί. Δεν γνωρίζω». Όσο για τις λύσεις; «Βεβαίως και υπάρχουν κάποιες λύσεις που θα πρέπει να πάρουμε και νομίζω ότι όλοι έχουμε κατά νου γιατί συζητάμε. Δεν το κάνω ποτέ να μιλήσω άσχημα για οποιονδήποτε. Δεν έχω έρθει στην Ελλάδα για συμβιβασμούς. Αν εγώ δεν αισθάνομαι καλά πολύ σύντομα μπορεί να συμβούν διάφορα».

Τέλος επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν τα πούλμαν που μετέφεραν τους οπαδούς της ΑΕΚ, κατά την αναχώρησή τους από τη Θεσσαλονίκη/ Η επίθεση έγινε στον περιφερειακό και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι «όπλα» των άγνωστων ήταν πέτρες, αλλά και πέντε μολότοφ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

2 Comments

Μοιραστείτε το