Αθλητισμός

«Να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα την παραμονή»

Υποστηρίζει ο προπονητής του Ολυμπιακού Β. Σάκης Τσιώλης

* Φιλικό στις 3.30 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό με τους Πόντιους Κατερίνης

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με νίκη τις φετινές του υποχρεώσεις στη Σούπερ Λιγκ, επικρατώντας με 1-0 του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη και έκλεισε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος επίσης με νίκη επί του Παναθηναϊκού και μάλιστα με το ίδιο σκορ, στο ΟΑΚΑ. Οι 20 βαθμοί στο πρώτο μισό της περιόδου είναι μια αρκετά καλή συγκομιδή, παρότι στον Ολυμπιακό δεν είναι ικανοποιημένοι, από τη στιγμή που η ομάδα έδειξε πως μπορούσε να είχε αποσπάσει περισσότερους πόντους, βάσει των εμφανίσεών της.

Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος αρχίζει το διήμερο 4-5 Ιανουαρίου, με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται την Τετάρτη 5/1 τον Πανιώνιο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, σ’ ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για την περαιτέρω πορεία τους στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός με νίκη επί του Πανιωνίου θα κάνει ένα ακόμη σταθερό βήμα για την καθιέρωση στη Σούπερ Λιγκ, καθώς θα απομακρυνθεί από τις ομάδες που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη (με την προϋπόθεση βέβαια να είναι θετικά για τον Ολυμπιακό και τα υπόλοιπα αποτελέσματα).

Ο Σάκης Τσιώλης είδε με ικανοποίηση να επιστρέφουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας οι Χαλίφα Σανκαρέ, Ζόλταν Σέλεζι και Χαβιέ Τομάς, οι οποίοι γύρισαν από το εξωτερικό, όπου μετέβησαν για να περάσουν τα Χριστούγεννα. Κι οι τρεις ποδοσφαιριστές πέρασαν από εργομετρικές εξετάσεις χθες το πρωί, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» μιλώντας στους παίκτες τόνισε το πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να κερδίσουν τον Πανιώνιο και ζήτησε απ’ όλους να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να προσέξουν την εξωγηπεδική τους ζωή. Λόγω των γιορτινών ημερών υπάρχει ο κίνδυνος οι παίκτες να ξεφύγουν από το πρόγραμμά τους, με τον Σάκη Τσιώλη να «χτυπά» το καμπανάκι.

«Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο δεύτερο γύρο και θα πρέπει να αποσπάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τους βαθμούς που απαιτούνται, προκειμένου να εξασφαλίσουμε με άνεση την παραμονή στην κατηγορία. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο καλύτερο ποδόσφαιρο θα παίξει η ομάδα στη συνέχεια, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει το άγχος.

Ο Ολυμπιακός έδειξε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος πως είναι μια ομάδα η οποία δεν στηρίζεται αποκλειστικά σε δυο-τρεις παίκτες. Έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, με τους ποδοσφαιριστές να προσαρμόζονται στην ομάδα και όχι η ομάδα στους παίκτες. Αυτή είναι και η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δύσκολα χάνει και αποδείξει οι τρεις ήττες που έχει η ομάδα σε 15 παιχνίδια» τονίζει με δηλώσεις του στη «Θ» ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση που ακολουθεί με τον Πανιώνιο: «Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα, καθώς δε δείξαμε ανάλογη αποτελεσματικότητα στην επίθεση, παρότι η ομάδα δημιούργησε πολλές και κλασικές ευκαιρίες σε όλα τα ματς. Θέλω να πιστεύω πως αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός θα έχει καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στα παιχνίδια έδρας.

Θα είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, καθώς θα αφήσουμε οκτώ πόντους πίσω τον αντίπαλό μας, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποσπαστούμε και από αρκετές ακόμη ομάδες που βρίσκονται κάτω από εμάς στη βαθμολογία. Προετοιμαζόμαστε με ηρεμία για το προσεχές παιχνίδι και είμαι σίγουρος πως οι παίκτες μου θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Φιλικό σήμερα με

Πόντιους Κατερίνης

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός δίνει σήμερα φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τους Πόντιους Κατερίνης. Το ματς θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και θα αρχίσει στις 3.30 μ.μ. Η τεχνική ηγεσία θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή της, δοκιμάζοντας την τακτική και το σύστημα που θα εφαρμόσει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο Χαβιέ Ουμπίντες είναι τραυματίας και δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο σημερινό φιλικό. Ο Αργεντινός μέσος υποφέρει από θλάση και καταβάλει προσπάθεια να προλάβει το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη (9 Ιανουαρίου). Πάντως, η τεχνική ηγεσία δεν πρόκειται να ρισκάρει τη συμμετοχή του Ουμπίντες εάν ο παίκτης δεν ξεπεράσει απόλυτα το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, καθώς ο κίνδυνος υποτροπής παραμονεύει.

Από την άλλη πλευρά ο Βιθέντε Μόνχε δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα στο δικέφαλο και εκτός απρόοπτου θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Πανιώνιο. Ωστόσο, δεν είναι έτοιμος για να αγωνιστεί στο σημερινό φιλικό με τους Πόντιους Κατερίνης.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, δεν υπήρξε χθες κάποια ουσιαστική εξέλιξη, με τη διοίκηση της ΠΑΕ να συνεχίζει τις επαφές και τις συζητήσεις με παίκτες που βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ κινούνται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ομάδας μεσοεπιθετικά, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της τεχνικής ηγεσίας και είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ανακοινωθεί η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή.

Παράλληλα, θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο, αν θα δοθούν κάποιοι παίκτες ως δανεικοί, ενώ τις προσεχείς μέρες πρόκειται να λυθεί και το συμβόλαιο του Λεωνίδα Καμπάνταη, ο οποίος θα ακολουθήσει το δρόμο των Φραντζιπάνε και Κάστρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το