Πολιτική

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στη ΝΔ

Από τις απόψεις που εκφράζει φίλος και συνομιλητής του Α. Σαμαρά


ΑΘΗΝΑ, 29.

Παρατεταμένη αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία προκαλούν οι απόψεις που εξέφρασε με αρθρογραφία του ο πρόεδρος του Δικτύου 21, φίλος και τακτικός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος με βαρείς αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις χωρίς να κατονομάζει.

«Οι καιροί που ήδη ήρθαν, η πατρίδα, απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές και όχι ντιντήδες. Απαιτούν σημαιοφόρους και όχι κομψευόμενους διαδρομιστές» αναφέρει σε άρθρο του ο κ. Κρανιδιώτης. «Ανόητοι διαχειριστές νόμισαν πως θα κάνουν πολιτική μόνο με την «επικοινωνία», πουλώντας τη γυαλιστερή συσκευασία της κενής ματαιοδοξίας τους. Μεσαιοχωρίτικος αγράμματος «αυτισμός»» προσθέτει ο ίδιος.

«Λίγο γκλαμουριά, πολύς βερμπαλισμός αλλά, αδέρφια, άμα δεν υπάρχει ιδεολογική ραχοκοκαλιά, μόνο με «αδερφίστικα» κόλπα, δεν κάνεις πολιτική. Ούτε κόμμα ούτε χώρα πάει έτσι μπροστά» προσθέτει ο Φ. Κρανιδιώτης.

Επικριτές του Φ. Κρανιδιώτη έλεγαν ότι προσπαθεί να επηρεάσει τον Αντώνη Σαμαρά εν όψει του επερχόμενου «ανασχηματισμού» στο κόμμα, καθώς και στη διαμόρφωση της πολιτικής γραμμής.

«Η άποψή μου είναι σκληρή γιατί η εποχή είναι σκληρή», είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως το κείμενό του αφορούσε όλο το πολιτικό φάσμα και τις πολιτικές συμπεριφορές, διευκρίνισε δε ότι δεν εννοούσε κανένα συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ. Ο κ. Κρανιδιώτης αποκάλυψε μάλιστα ότι συζήτησε με τον Αντώνη Σαμαρά. «Μέχρι στιγμής με έχουν συγχαρεί τέσσερις βουλευτές. Χθες το βράδυ μίλησα για πάρα πολύ ώρα με τον κ. Σαμαρά. Αυτές τις επιθέσεις και οι κριτικές που λέτε εγώ δεν τις έχω δει και δεν τις έχω ακούσει», δήλωσε στον ίδιο ραδιοσταθμό.

Η Ρηγίλλης, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους, σημειώνει ότι ο Φ. Κρανιδιώτης είναι ένα απλό μέλος του κόμματος που εκφράζει προσωπικές απόψεις.

«Ο κ. Κρανιδιώτης δεν έχει επίσημη θέση στο κόμμα της ΝΔ. Δεν είναι σύμβουλος του κ. Αντώνη Σαμαρά. Αλλά είναι ένα απλό μέλος του κόμματος, που επικοινωνεί τις απόψεις του», έλεγαν κύκλοι της Ρηγίλλης.

Οι ίδιοι κύκλοι διευκρινίζουν ότι ο κ. Κρανιδιώτης είναι πολιτικός φίλος του προέδρου του κόμματος αλλά οι απόψεις που εκφράζει είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν την ηγεσία ή άλλους συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Κομματικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι το θέμα ανέβηκε λίγες ημέρες πριν ο κ. Σαμαράς παρουσιάσει τις αλλαγές στο ηγετικό σχήμα του κόμματος, που θα αφορούν τόσο την δομή και στην λειτουργία όσο και τα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τα πρόσωπα που θα απομακρυνθούν ή θα στελεχώσουν τις κομματικές θέσεις. Οι αλλαγές που θα γίνουν μετά τις γιορτές και παράλληλα με την μετακόμιση των υπηρεσιών του κόμματος στα νέα γραφεία στη λεωφόρο Συγγρού, αναμένεται να είναι πολλές και θα αγγίξουν ακόμα και το στενό περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Νέες φωτιές με… φυτίλι

τους λαθρομετανάστες

Νέα πολιτική φωτιά άναψε ο δικηγόρος και πρόεδρος του «Δικτύου 21» κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, παρεμβαίνοντας στο δημόσιο διάλογο με αιχμηρό τρόπο κατά των λαθρομεταναστών. Εν μέσω της αναστάτωσης από τις αναφορές για τους «ντιντήδες», ο πολιτικός φίλος του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, ξανακτύπησε, αυτή τη φορά με άρθρο του με τον τίτλο «Οι Μουσαφιραίοι» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία». Με αιχμηρό τρόπο, αναφέρεται στη λαθρομετανάστευση, και αφού σημειώνει ότι «οι γειτονιές μας και οι δημόσιοι χώροι υφίστανται ένα βίαιο εποικισμό», προτείνει μια ιδιαίτερα σκληρή συνταγή, την οποία περιγράφει ως εξής:

«Η λύση δεν είναι μεσοβέζικη, light με χαμηλά λιπαρά. Σφράγισμα των συνόρων, επί τόπου ανάσχεση με την άσκηση της απαραίτητης βίας, μαζικές συλλήψεις, κράτηση σε στρατόπεδα και απελάσεις» υπογραμμίζει και επιτίθεται στην Τουρκία υποστηρίζοντας: «Η Τουρκία όλους αυτούς τους εμπορεύεται. Αποσταθεροποιεί την Ελλάδα και μακροπρόθεσμα την Ευρώπη. Για να σοβαρευτεί όμως το κράτος-κωμωδία, πρέπει να φύγουν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της πολιτικής ορθότητας. Γιατί απέναντι έχουμε το κράτος-συμμορία».

όσον αφορά τους «ντιντήδες», ο κ. Κρανιδιώτης, στο πλαίσιο της αρθρογραφίας του στο διαδικτυακό τόπο antinews. gr επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, λέγοντας ότι ο εναλλακτικός τίτλος του άρθρου θα μπορούσε να ήταν για δυο σχολές: την σχολή της πολιτικής και της «παραπολιτικής». «Αντιλαμβάνομαι ότι μερικοί, καμένοι στο χυλό φυσάτε και το Σαμαρά. Είσαστε καχύποπτοι ότι μπορεί συγκεκριμένες επιλογές προσώπων να σηματοδοτήσουν «εκπτώσεις», να είναι σημάδια φρονηματισμού, υποταγής» αναφέρει και τους καλεί να μην ανησυχούν και «δεν θα νερώσει το κρασί του» στις επιλογές του για τις αλλαγές.

Στη συνέχεια ανέφερε, ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να τους ενώσει όλους για να γίνει Πρωθυπουργός. «Αυτό δεν γίνεται με αποκλεισμούς. Κανείς δεν πρέπει να έχει το άλλοθι ότι ήθελε αλλά δεν του ‘δωσαν όπλο και ρόλο. Όποιον λοιπόν κι αν επιλέξει για οποιονδήποτε ρόλο, αυτός θα κληθεί να υπηρετήσει τις θέσεις του Αντώνη και της ΝΔ κατά του Μνημονίου…» σημείωσε και συνέχισε… «Δεν θα κληθεί για να παίξει την προσωπική του ατζέντα, τον μεσαίο χώρο ή τον μακρύτερο ή τα κωλοτριψίματα με τους ισλαμοφασίστες του Ερντογάν ή να πλασάρει άνευ όρων «συναίνεση» στο ΠΑΣΟΚ και να μεταφέρει πολιτική γραμμή από τους μπετατζήδες και τους προμηθευτές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το