Αθλητισμός

Οριστικά τέλος ο Αντωνίου

Υπέβαλε χθες την παραίτησή του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Οριστική είναι η απόφαση του Κώστα Αντωνίου να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του στον Παναθηναϊκό. Ο μέχρι χθες διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος και παλαίμαχος άσος της ομάδας, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Γόντικα και υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος λόγους ηθικής.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, αλλά και τους λόγους που θέλησε να αποχωρήσει ο Αντωνίου, ο οποίος φεύγοντας από τα γραφεία της ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι εμμένει στην παραίτησή του και δήλωσε στεναχωρημένος για τα όσα συμβαίνουν στον σύλλογο.
Ο Γόντικας από την πλευρά του, επεσήμανε στον Αντωνίου ότι αποτελεί άποψη όλων πως δεν πρέπει να φύγει τώρα. Οι μεταγραφές αρχίζουν σε λίγες μέρες και δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάσει ο Παναθηναϊκός ακόμα ένα στέλεχος της ΠΑΕ με ρόλο κομβικής σημασίας σε αυτό το χρονικό σημείο. Τον κάλεσε να αναθεωρήσει και να μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Ο Αντωνίου ναι μεν ανέφερε ότι κατανοεί τα λεγόμενα του Γόντικα, όμως δεν συμφώνησε, αφού εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες για να προσφέρει.

Λίγα λεπτά αργότερα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από την «πράσινη» ΠΑΕ: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, συνάντηση του Α’ Αντιπροέδρου Δημήτρη Γόντικα με τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου. Ο κ. Αντωνίου έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της δίοικησης της ΠΑΕ. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού του ζητήθηκε να παραμείνει και να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του. Ο κ. Αντωνίου δεν δέχθηκε να παραμείνει, δήλωσε όμως ότι είναι στη διάθεση του Παναθηναϊκού για οποιοδήποτε θέμα αφορά στον σχεδιασμό της τρέχουσας περιόδου».
Από τη δική του μεριά, ο Κώστας Αντωνίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Επέστρεψα τον Σεπτέμβριο του 2010 αναλαμβάνοντας το ποδοσφαιρικό τμήμα, γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσω μια μεγάλη πρόκληση, μιας και δεν είχα αναμιχθεί με τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της ομάδας το προηγούμενο καλοκαίρι. Τους τελευταίους τρεις μήνες μαζί με τον κ. Γόντικα και τον κ. Φρέιτας, συνεργαστήκαμε και σχεδιάσαμε τις αλλαγές που θα χρειαστεί η ομάδα για την μεταγραφική περιόδο του Ιανουαρίου 2011. Ταυτόχρονα προσλάβαμε έναν καταξιωμένο προπονητή που θα βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
Όπως ήδη είχα ενημερώσει τον κ. Νικόλα Πατέρα, την ημέρα που παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ, θεωρώ ότι είναι ηθικά σωστό να υποβάλλω και εγώ την παραίτησή μου από τη Διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος και έτσι να διευκολύνω τις αποφάσεις της νέας Διοίκησης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με τους οποίους συνεργάστηκα και να δηλώσω ότι παραμένω πάντα στη διάθεση του Παναθηναϊκού».

Για Βούκσεβιτς

γράφει η «A Bola»

Την περίπτωση απόκτησης του Σίμον Βούκτσεβιτς εξετάζει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την «A Bola». Ο 24χρονος Μαυροβούνιος περιφερειακός επιθετικός είχε βρεθεί το περασμένο καλοκαίρι μία ανάσα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο παρότι ήρθε στην Ελλάδα για τις υπογραφές, η συμφωνία «ναυάγησε». Επέστρεψε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με την οποία και δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2013, αλλά ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή του, Πάουλο Σέρτζιο, όταν επικαλέστηκε έναν όχι ιδιαίτερα σοβαρό τραυματισμό για να μην αγωνιστεί στον πρόσφατο αγώνα με τη Λέφσκι στη Σόφια για το Γιουρόπα Λιγκ.
Σύμφωνα με το πορτογαλικό δημοσίευμα, η Σπόρτινγκ δεν θα ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο παραχώρησης του διεθνούς άσου. Φέτος ο Βούκτσεβιτς έχει 11 συμμετοχές και 2 γκολ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, ενώ σε 8 εμφανίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ έχει σκοράρει 2 φορές.

Γεύμα Σισέ-Τζέραρντ

Δύο φωτογραφίες, στον αγγλικό Τύπο έρχονται να προσθέσουν κι άλλο ένα πρόβλημα σε αυτά που υπάρχουν ήδη στον Παναθηναϊκό. Αυτές οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται από την «DailyMail», φαίνεται ο Τζιμπρίλ Σισέ -στη μία- και ο Στίβεν Τζέραρντ -στην άλλη- να αποχωρούν από εστιατόριο του Λίβερπουλ το μεσημέρι της Δευτέρας. Το τι ακριβώς είπαν οι δύο ποδοσφαιριστές στη συνάντηση που φαίνεται να είχαν δεν έγινε γνωστό. Παρόλα αυτά, όπως είναι λογικό, οι φήμες περί επιστροφής του στράικερ του Παναθηναϊκού στην Αγγλία, ξαφνικά «χτύπησαν κόκκινο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το