Αθλητισμός

«Κανένα πρόβλημα με Βαλβέρδε»

Ξεκαθάρισε ο Γιάννης Φετφατζίδης στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να γκρινιάζει επειδή δεν χρησιμοποιείται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, έβαλε ο Γιάννης Φετφατζίδης με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Δεν έχω εκδηλώσει ποτέ κάποιου είδους δυσαρέσκεια, είμαι πάντα έτοιμος για να παίξω όταν μου ζητηθεί», υπογράμμισε ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής.

Αναλυτικά, η δήλωση του Γ. Φετφατζίδη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού έχει ως εξής: «Με αφορμή συνεχόμενα δημοσιεύματα του Τύπου, το τελευταίο διάστημα, στα οποία γίνεται λόγος για το εάν βρίσκομαι στην 18άδα της ομάδας μας, για το εάν παίζω ή όχι στην βασική ενδεκάδα και ότι με βάση τα παραπάνω έχω εκδηλώσει δυσαρέσκεια, θα ήθελα όπως κάθε σωστός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να δηλώσω κατηγορηματικά τα ακόλουθα:

α) Αναμφίβολα όλοι οι ποδοσφαιριστές, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, τόσο σε ηλικία, όσο και σε αξία, θέλουν να παίζουν και να συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας τους, όμως πάνω απ’ όλα και όλους μας βρίσκεται η ίδια ομάδα, ο Ολυμπιακός. Είμαστε όλοι μέρος ενός συνόλου και σε αυτό τις αποφάσεις τις παίρνει ο προπονητής με στόχο το καλό του συνόλου και την αξιοποίηση του καθενός μας, ξεχωριστά.

β) Δεν έχω εκδηλώσει ποτέ κάποιου είδους δυσαρέσκεια, και δεν μπορώ να καταλάβω πως προκύπτει στα δημοσιεύματα κάτι τέτοιο. Γνωρίζω και σέβομαι τις αποφάσεις του προπονητή μου, που είναι ο μόνος που αποφασίζει για το ποιος από εμάς θα είναι στην 18άδα ή στην ενδεκάδα και δικό μου μέλημα είναι να προπονούμαι καθημερινά και να είμαι πάντα έτοιμος για να παίξω όταν μου ζητηθεί».


Αναβολή της έφεσης

και …αντέφεση

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης της τιμωρίας μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι νομικοί εκπρόσωποι των «ερυθρολεύκων» ζήτησαν περισσότερο χρόνο, καθώς ενημερώθηκαν για την έφεση του εισαγγελέα την περασμένη Τρίτη. Νέα ημερομηνία εκδίκασης της έφεσης ορίστηκε η 16η Μαρτίου, δηλαδή τέσσερις μέρες πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη». Αυτό σημαίνει πως αν γίνει δεκτή η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και γίνουν δύο οι αγωνιστικές τιμωρίας της έδρας, οι πρωτοπόροι της Σούπερ Λιγκ θα παίξουν χωρίς κόσμο με την «Ένωση» (δεν ισχύει το πενθήμερο που υπάρχει στην πρωτόδικη απόφαση).
Την ίδια ημέρα θα συνεκδικαστεί η αντέφεση που αποφάσισε να καταθέσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Βέβαια ακόμη κι αν οι Πειραιώτες δικαιωθούν και μειωθεί σε μία η αγωνιστική της τιμωρίας τους, θα την έχουν ήδη εκτίσει, την ερχόμενη Κυριακή με τον Εργοτέλη. Όμως όπως τονίζουν στον Ολυμπιακό, εμμένουν στην έφεση για λόγους ηθικής τάξης.

Εξάλλου νέα πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Μανώλης Αντωνακάκης, για ανακοίνωση την οποία είχε εκδώσει η «Θύρα 7», και η οποία στρεφόταν κατά του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα απολογηθεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για «δυσφήμηση του αθλήματος και δημόσιες δυσμενείς κρίσεις εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπιτσαξής είχε δηλώσει, μετά τους βανδαλισμούς στο Θέατρο Τέχνης «Καρόλος Κουν» ότι «ο Ολυμπιακός έπρεπε να τοποθετηθεί για την επίθεση και τις καταστροφές», για να ακολουθήσει η ανακοίνωση για την οποία εγκαλείται η πειραϊκή ΠΑΕ.
Η δίωξη αναφέρει πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός «δεν προστάτευσε το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου ως είχε υποχρέωση, αλλά τουναντίον το δυσφήμισε προβαίνοντας δημόσια σε δυσμενείς κρίσεις σε βάρος θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών οργάνων και δη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, προκαλώντας έτσι στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη, αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Αφ’ ετέρου δε, δεν ετήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με το Καταστατικό της ΕΠΟ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το