Photo Gallery, Αθλητισμός

«Ζωντανός» με Σανκαρέ

Ο Ολυμπιακός Β. έχασε με 2-1 από τον Ατρόμητο για το Κύπελλο με τον Σενεγαλέζο να σκοράρει στο 79’

Ο Χαλίφα Σανκαρέ με το γκολ που πέτυχε στο 79’ της χθεσινής αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι κράτησε «ζωντανό» τον Ολυμπιακό Βόλου στην υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό της δεύτερης τη τάξει ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και όλα πλέον θα κριθούν στον επαναληπτικό της 16ης Μαρτίου. Ο Ολυμπιακός με τους φιλάθλους στο πλευρό του μπορεί να ανατρέψει το σκορ, να γράψει ιστορία και να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αρκετά βελτιωμένος στην επανάληψη. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Σαγκανόφσκι στο 10’ και Νεμπεγλέρας στο 61’, ενώ για τον Ολυμπιακό ο Σανκαρέ, όπως προαναφέραμε.

Κακός στο πρώτο

μέρος ο Ολυμπιακός

Με διάταξη 4-1-4-1 παρέταξε την ομάδα στο χθεσινό παιχνίδι ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο Γιακούποβιτς κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Σέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ και Ζαραδούκας. Ο Άλβαρεζ έπαιξε μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Οι Ουμπίντες και Μπρέσκα αγωνίστηκαν στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τους Ρόκα και Καπετάνο στον άξονα. Ο Μαρτίν αποτέλεσε την επιθετική αιχμή των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι.

Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο πίεσε ασφυκτικά την άμυνα του Ολυμπιακού, με στόχο να φτάσει στο γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα από τα άκρα, ενώ οι γηπεδούχοι κέρδιζαν όλες σχεδόν τις μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους Νεμπεγλέρα, Σφακιακάκη και Σαριμέντο να κάνουν σπουδαία δουλειά.

Ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην πίεση των γηπεδούχων, οι οποίοι επιτίθονταν κατά κύματα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 3’ με τον Νεμπεγλέρα να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει πάνω στο σώμα του Σέλεζι. Στο 8’ ο Καμαρά έκανε τη σέντρα, ο Αναστασάκος έπιασε την κεφαλιά με τον Γιακούποβιτς να αποκρούει.

Για να φτάσουμε στο 10’ όπου η πίεση του Ατρομήτου καρποφόρησε. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη άλλαξαν ωραία τη μπάλα, με τον Σαρμιέντο να πασάρει στον Καμαρά, αυτός με τη μία έδωσε στον Σαγκανόφσκι, με τον Πολωνό επιθετικό να πλασάρει εύστοχα, γράφοντας το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλάθλων του Ατρομήτου.

Στο 13’ μάλιστα με τον Καμαρά απείλησαν εκ νέου το τέρμα του Γιακούποβιτς, όμως το σουτ του Σενεγαλέζου επιθετικού του Ατρομήτου πέρασε άουτ.

Έχοντας πετύχει το στόχο τους οι γηπεδούχοι, που ήταν ένα γρήγορο γκολ, φρόντισαν μετά το 15’ να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, προσέχοντας την άμυνά τους και βγαίνοντας στην επίθεση, όποτε του δινόταν η ευκαιρία.

Ο Μάκης Κατσαβάκης στο 15’ έκανε εσωτερική αλλαγή, περνώντας τον Μπρέσκα πίσω από τον Μαρτίν και φέρνοντας τον Καπετάνο στο αριστερό άκρο. Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι, όμως ήταν ακίνδυνος επιθετικά.

Στο διάστημα 16’-45’ ο αγώνας ναι μεν είχε ρυθμό, ο Ολυμπιακός όμως έδειξε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν δημιούργησαν ούτε μια ευκαιρία μπροστά από το τέρμα του Μιχαηλίδη στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν να επιδείξουν ένα σουτ του Σκόνδρα στο 21’ το οποίο κόντραρε στον Σανκαρέ, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Σφακιανάκη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε φάουλ, δημιουργήθηκε σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Νάστος με κεφαλιά βρήκε τον Σφακιανάκη, με τον έμπειρο μέσο να πιάνει απευθείας το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή και τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Βελτιωμένοι

οι «ερυθρόλευκοι»

στην επανάληψη

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με μία αλλαγή, καθώς ο Νέμεθ πήρε τη θέση του Μπρέσκα. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να παίξουν πιο επιθετικά με στόχο το γκολ της ισοφάρισης και στο 50’ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν. Ο Ζαραδούκας έβγαλε τη σέντρα, ο Μαρτίν πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Μιχαηλίδη.

Ο Ολυμπιακός ρίσκαρε παίζοντας επιθετικά, με τους παίκτες του Ατρομήτου να είναι «κίνδυνος θάνατος» στις αντεπιθέσεις, με τον εξαιρετικό χθες Καμαρά, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων. Στο 55’ ο Σαγκανόφσκι εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Ο Ατρόμητος σε μια εξαιρετική αντεπίθεση στο 61’ κατάφερε και πέτυχε και δεύτερο. Ο Καμαρά πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ξεπέρασε την αντίσταση των Σανκαρέ και Σέλεζι, πάσαρε έτοιμο γκολ στον Νεμπεγλέρα, με τον έμπειρο μέσο να πλασάρει τον Γιακούποβιτς, γράφοντας το 2-0.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Καμαρά λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ για τον Ατρόμητο, όμως το σουτ που επιχείρησε μετά από ωραία ατομική προσπάθεια κατέληξε άουτ.

Ο Ολυμπιακός μετά το 75’ και με την είσοδο και του Ακόστα προσπάθησε να αντιδράσει και βρήκε τον τρόπο μειώσει το σκορ σε 2-1 στο 79’ από μια στημένη φάση. Ο Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ, ο Ντολεζάι σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Μιχαηλίδη να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Ουμπίντες και ο Σανκαρέ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ του Σενεγαλέζου ίσως αποδειχθεί καθοριστικό στη ρεβάνς της 16ης Μαρτίου στο Πανθεσσαλικό, το σίγουρο όμως είναι ότι δίνει πλέον πολλές πιθανότητες στον Ολυμπιακό να πάρει τη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν σημειώθηκε κάποια σπουδαία ευκαιρία για γκολ, με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κωνσταντινέα.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός Β. 2-1

23. Μιχαηλίδης

32. Σκόνδρας

2. Νάστος

4. Μπαζίντσκι

26. Ολιβέιρα

6. Νεμπεγλέρας

17. Σαρμιέντο

19. Σφακιανάκης

8. Αναστασάκος

(11. Μπρίτο 88’)

20. Σαγκανόφσκι

7. Καμαρά

(3. Μελισσάς 90’)

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

3. Ντολεζάι

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

21. Ρόκας

11. Καπετάνος

(20. Ακόστα 72’)

8. Ουμπίντες

10. Μπρέσκα

(29. Νέμεθ 46’)

9. Μαρτίν

(77. Σολάκης 83’)

Σκόρερ: 10’ Σαγκανόφσκι, 61’ Νεμπεγλέρας-79’ Σανκαρέ

Κίτρινες: 23’ Ολιβέιρα, 36’ Νεμπεγλέρας, 41’ Αναστασάκος, 87’Μπαζίνσκι- 6’Μαρτίν, 54’ Ντολεζάι, 82’Νέμεθ, 86’ Σολάκης

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Γούκος (Ηπείρου)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το