Αθλητισμός

«Ανυπόστατες οι φήμες για οφειλές προς τον Μπουλούτ»

Τονίζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. για τα όσα καταγγέλλει ο ΟΦΗ

 

 

Σε επίσημη καταγγελία σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου προχωρά η ΠΑΕ ΟΦΗ, καθώς όπως ισχυρίζεται η κρητική ΠΑΕ, το βολιώτικο συγκρότημα οφείλει το ποσό των 130.000 ευρώ στον πρώην ποδοσφαιριστή της (και νυν του ΟΦΗ) Ερόλ Μπουλούτ. Ο ΟΦΗ θα υποστηρίξει ότι η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ δεν έλαβε υπόψη αυτή την οφειλή και χορήγησε άδεια συμμετοχής στον Ολυμπιακό Βόλου.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει «ανυπόστατες και παντελώς συκοφαντικές φήμες που διακινούνται από την ΠΑΕ ΟΦΗ».

Την είδηση για καταγγελία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας: «Θα αναγκαστώ να φτάσω ως εκεί, αν και δεν θα το ήθελα. Όντως, υπάρχει παίκτης του ΟΦΗ που του οφείλει η προηγούμενη ομάδα του 130.000 ευρώ», είπε μεταξύ άλλων, αν και απέφυγε να κατονομάσει τον ποδοσφαιριστή, αλλά και την ομάδα.

Ο παίκτης, ο οποίος οφείλονται τα χρήματα, φέρεται να είναι ο Ερόλ Μπουλούτ, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Βόλου. Η συγκεκριμένη οφειλή, όπως υποστηρίζει η ΠΑΕ ΟΦΗ, δεν είχε τακτοποιηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 και μάλιστα δεν είχε ρυθμιστεί καν μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2011. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη 24/5 ο Τούρκος ποδοσφαιριστής μετέβη σε συμβολαιογράφο στο Ηράκλειο της Κρήτης και ανέφερε και εγγράφως για τις συγκεκριμένες οφειλές. Έχοντας αυτά τα έγγραφα στην κατοχή της η διοίκηση και οι δικηγόροι της ΠΑΕ ΟΦΗ θα επιχειρήσουν να αποδείξουν ότι η επιτροπή δεν λειτουργεί το ίδιο για όλες τις ΠΑΕ.

 

ΠΑΕ Ολυμπιακός Β:

Καταβλήθηκαν στο

ακέραιο οι αποδοχές

στον Μπουλούτ

Ανυπόστατες και συκοφαντικές χαρακτηρίζει τις φήμες για οφειλές προς τον Ερόλ Μπουλούτ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα εκφράζει την απορία της γιατί μια τρίτη ΠΑΕ κινεί το θέμα, τη στιγμή που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν έχει προσφύγει ούτε στη FIFA ούτε στην Ε.Π.Ο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τις ανυπόστατες και παντελώς συκοφαντικές φήμες που διακινούνται από την Π.Α.Ε. ΟΦΗ αναφορικά με οφειλές της Εταιρείας μας προς τον ποδοσφαιριστή Ερόλ Μπουλούτ την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2009 -2010) και παρά τις οποίες η ομάδα μας έλαβε άδεια από το Π.Ο.Α. / Ε.Π.Ο. για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Superleague της τρέχουσας περιόδου 2010-2011, καθώς και της περιόδου 2011-2012, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε προς τη φίλαθλο κοινή γνώμη και προς άρση κάθε παρεξήγησης, τα ακόλουθα:

Ο ποδοσφαιριστής Ερολ Μπουλούτ είχε επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας με την Εταιρεία μας επικυρωμένο από την (τότε) Ε.Ε.Π. Β & Γ Εθνικής έως τις 30/6/2010. Οι συμβατικές αποδοχές του ποδοσφαιριστή είχαν καταβληθεί στο ακέραιο και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία είχαν τεθεί υπόψη τόσο των Ορκωτών Ελεγκτών όσο και του Π.Ο.Α./Ε.Π.Ο. Η άποψη μας ήταν ότι ο ποδοσφαιριστής είχε εξοφληθεί πλήρως και ίδια ακριβώς ήταν και η άποψη των Ορκωτών Ελεγκτών και του αρμοδίου οργάνου της Ομοσπονδίας, γι’ αυτό και μας χορηγήθηκε η σχετική άδεια.

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να ανακινείται ένα τέτοιο θέμα τώρα, μετά από τόσους μήνες και μάλιστα από μια τρίτη Π.Α.Ε., τη στιγμή που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν έχει κινηθεί κατά της Εταιρείας μας ούτε στη FIFA ούτε στην Ε.Π.Ο., παρότι έχει παρέλθει ένας και πλέον χρόνος! Ο λόγος είναι προφανής: το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.

Κατανοούμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι διοικητικοί παράγοντες της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η., οι οποίοι θα πρέπει να εξηγήσουν στο φίλαθλο κόσμο της ιστορικής αυτής ομάδας, πως είναι δυνατόν μετά από τόσους μήνες που βρίσκονται στο τιμόνι της να έχουν αποτύχει πλήρως να βάλουν τάξη στα οικονομικά της Π.Α.Ε., να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Κανονισμών και να εξασφαλίσουν την άδεια της συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Superleague της περιόδου 2011-2012, την οποία ο ΟΦΗ αγωνιστικά έδειξε ότι μπορούσε να εξασφαλίσει.

Δυστυχώς μια τόσο μεγάλη ομάδα που εκφράζει ένα τόσο μεγάλο αριθμό φιλάθλων έχει καταντήσει να χειραγωγείται από έναν κύκλο ανθρώπων που αποδείχθηκαν ανεπαρκείς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συλλόγου και τον καταδίκασαν να παραμείνει για άλλη μια χρονιά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Κι αντί να ψάχνουν μια σπηλιά στον Ψηλορείτη να κρυφτούν ή το πρώτο πλοίο της γραμμής για να εγκαταλείψουν την Κρήτη, προσπαθούν να μετατοπίσουν τις ευθύνες τους σε θεωρίες συνομωσίας και φανταστικούς εχθρούς. Η αδυναμία του Ο.Φ.Η. να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στην Superleague δεν οφείλεται σε κανένα «σκοτεινό σύστημα» και δεν είναι έργο «συμφερόντων»: έχει και όνομα και επίθετο.

Ως Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Βόλου δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στο εξής δεν θα δεχθούμε κανένα απολύτως απαράδεκτο και συκοφαντικό ισχυρισμό από οποιονδήποτε και αν προέρχεται και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και αρχής και για την αποκατάσταση κάθε ζημίας που τυχόν θα υποστούμε από τη συμπεριφορά αυτή».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το