Photo Gallery, Τοπικά

Οι μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον

Στέλνοντας το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα από έξι περιοχές του ενιαίου Δήμου Βόλου

Περισσότεροι από 700 μαθητές από 20 δημοτικά σχολεία της πόλης κατέκλυσαν χθες το πάρκο Αναύρου και άλλα πέντε σημεία του ενιαίου Δήμου Βόλου – Συνεταιρισμός «Ηλιοτρόπιο», Νέα Αγχίαλος, Κριθαριά, Αγριά και Λεχώνια – όπου πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).
Οι μαθητές έγιναν δέκτες οικολογικών μηνυμάτων, καθάρισαν συμβολικά τους χώρους, φύτεψαν εποχιακά φυτά και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά δρώμενα, στέλνοντας το δικό τους, αισιόδοξο, μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πάρκο του Αναύρου βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση.
«Είναι μια θαυμάσια γιορτή η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλουμε, προκειμένου να αναδείξουμε τις δημιουργικές δυνατότητες του δημόσιου σχολείου. Οι μαθητές στέλνουν δυνατά μηνύματα στην κοινωνία μας και σε εμάς τους μεγαλύτερους, οι οποίοι δυστυχώς, είμαστε υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Βόλου αναλαμβάνει και στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες όχι μόνο μία φορά το χρόνο, την 5η Ιουνίου που γιορτάζεται η Ημέρα Περιβάλλοντος, αλλά κάθε μέρα.
Στους μαθητές παρασχέθηκαν από το Δήμο Βόλου τα απαραίτητα υλικά, όπως σακούλες, γάντια, καπέλα, κλπ, προκειμένου να υλοποιήσουν τις δράσεις καθαρισμού και φυτεύσεων, ενώ αμέσως μετά οργανώθηκαν σε ομάδες ζωγραφικής και θεατρικού παιχνιδιού για το περιβάλλον.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση δύο ποδηλάτων. Στο χώρο της γιορτής βρέθηκαν, εκτός από το Δήμαρχο Βόλου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χαρ. Τσαμπάζης, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής Νικ. Μόσχος, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σούλα Μπαρτζιώκα και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Λεων. Αναστασίου.
Ανάλογες δράσεις υλοποιήθηκαν σε πέντε ακόμη περιοχές του ενιαίου Δήμου Βόλου. Στο Συνεταιρισμό «Ηλιοτρόπιο» στα Κήπια Ανακασιάς, έγινε φύτευση αρωματικών φυτών και δέντρων από τα παιδιά του Συνεταιρισμού και εθελοντές, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου και το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στη Νέα Αγχίαλο και την Κριθαριά έγινε καθαρισμός των ακτών από τους μαθητές σχολείων και εθελοντικές ομάδες, με την υποστήριξη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, ενώ φυτεύσεις με εποχιακά φυτά έγιναν επίσης στην Αγριά, στο χώρο της Πλατείας Ηρώου και τα Κάτω Λεχώνια, στην κεντρική πλατεία. Στις εκδηλώσεις αυτές παρέστη ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας Νικ. Στόικος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το