Τοπικά

«Ζωγραφική με μαλλί» σε σεμινάριο υφαντικής του Λυκείου Ελληνίδων

Σεμινάριο υφαντικής με τίτλο «ζωγραφική με μαλλί» διοργανώνεται Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, στον χώρο των εργαστηρίων (Δον Δαλεζίου – Ρ. Φεραίου) του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Το σεμινάριο απευθύνεται όχι μόνο στους μυημένους και όσους παρακολουθούν το αντίστοιχο εργαστήριο της υφαντικής, αλλά και σε όσους συμμετέχουν στα υπόλοιπα εργαστήρια και εν γένει στους ευαισθητοποιημένους περί της τέχνης του αργαλειού. Aπευθύνεται επίσης και σε άνδρες υφαντές.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου με διδάσκουσα την εικαστικό Ιωάννα Τερλίδου, έχει ως εξής:

* Μια σύντομη θεωρητική προσέγγιση της υφαντικής ως ασχολία που συντροφεύει τον άνθρωπο από την αυγή του πολιτισμού του μέχρι σήμερα.

* «Η εξέλιξη της παραδοσιακής υφαντικής σε μια εικαστική δημιουργία» μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο εκμάθησης ύφανσης μοτίβων σε αργαλειό και σε άλλα υλικά». Υλικά που επαφίενται στην προσωπική επιλογή της κάθε συμμετέχουσας στο σεμινάριο. Άλλωστε όπως λέει η ίδια η καλλιτέχνης «Όχι και τόσο παλιά, στα χωριά μας, όπου οι άνθρωποι δεν πετούσανε τίποτα, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν μίνι αργαλάκι, το κάθε τι: Ένα κοίλο κεραμίδι, ένα ξύλινο πλαίσιο, ένα κουτί, κλαδιά κατάλληλα για να στηριχθεί το στημόνι. Συχνά το αργαλάκι με το υφαντό αποτελούν ενιαίο έργο». Η ίδια χρησιμοποιώντας πρόσφατα ένα ξύλινο κουτί για πούρα, σκέφτηκε ότι θα είχε ενδιαφέρον να δημιουργήσουμε έργα με ότι έχει η καθεμιά μας στο σπίτι της.

Τα απολύτως απαραίτητα υλικά είναι: Λεπτά μάλλινα νήματα η ακρυλικά, σακοράφα και βελόνα με σουβλερή μύτη και χαρτί πατρόν για τα σχέδια.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στη Γραμματεία του Λ.Ε.Β., 2421033938, 2421305753, και στα τηλέφωνα: 6946592485 και 6978186879.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το