Τοπικά

Ζητούν να παραταθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “Ανάσα”

Την μετάθεση της προθεσμίας υποβολής της αίτησης-πρότασης τουλάχιστον έως 15 Νοεμβρίου 2020 και την εξάντληση κάθε δυνατότητας για πολλαπλασιασμό του συνολικού προϋπολογισμού ζητούν από κοινού τα τέσσερα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, όσον αφορά την πρόσκληση υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων στη δράση 3α.1.4.1.8: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία-«ΑΝΑΣΑ», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων Θεσσαλίας, παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, έγινε αποδεκτή η πρόταση-έγγραφο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για κοινή διεκδίκηση καίριων αλλαγών του προγράμματος που θα βοηθήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, καθώς τα μέχρι τώρα κριτήρια του προγράμματος πριμοδοτούν τις ήδη βιώσιμες επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης ζήτησε τη συνδρομή του κ. Μίχαλου, ώστε να παρέμβει στον αρμόδιο Υπουργό κ. Αδωνι Γεωργιάδη για προλλαπλασιασμό της χρηματοδότησης, ενώ το μέλος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γιώργος Σπαθής υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «λόγω των λαθών που ήδη έχουν καταγραφεί στα κριτήρια του προγράμματος θα δοθούν δις σε όλη την χώρα και κανείς δεν θα είναι ευχαριστημένος».

Όπως υπογραμμίστηκε «είναι ανάγκη να υπάρξει άμεση στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, καθότι σε διαφορετική περίπτωση θα συζητάμε σε πολύ μικρό χρονικό ορίζοντα για εκτίναξη της ανεργίας και κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ κινείται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση και θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήγηκαν από την πανδημία του covid-19, ωστόσο θα πρέπει να καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια και να εξαντληθεί κάθε όριο προκειμένου να καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση περισσότερων επιχειρήσεων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το