Τοπικά

Υψηλές πληρότητες σε Βόλο και Πήλιο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

 

Δημοφιλής τουριστικός προορισμός και τη φετινή εορταστική περίοδο αποδείχθηκε η Μαγνησία με τον Βόλο και το Πήλιο να «πρωταγωνιστούν» για ακόμη μία φορά με υψηλές πληρότητες ενώ σημαντική ήταν η τουριστική κίνηση και στις γύρω περιοχές όπως η Αγριά και η Νέα Αγχίαλος.
Όπως ανέφερε στη «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης τα διήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι πληρότητες έφτασαν το 95%, ωστόσο όπως είπε οι μέρες των γιορτών δεν επαρκούν για να καλύψουν τη «χασούρα» των προηγούμενων χρόνων. «Οι τουρίστες που βρέθηκαν στην περιοχή μας ήταν από τη Μακεδονία, από την Αθήνα αλλά και από τη Θεσσαλία» σημείωσε ενώ ανέφερε ακόμη πως οι ξενοδόχοι ευελπιστούν οι υψηλές πληρότητες να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
Πάντως, όπως είπε ο κ. Ζαφείρης, υπάρχει ήδη κινητικότητα από τουρίστες που θέλουν να βρεθούν στον νομό μας για το τριήμερο των Θεοφανίων. «Το Πήλιο είναι ένα γραφικός προορισμός και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να το επισκεφθούν. Υπάρχει ήδη κινητικότητα και ελπίζουμε να συνεχιστεί και την υπόλοιπη περίοδο» δήλωσε ενώ πρόσθεσε πως οι τουρίστες που βρέθηκαν στο Πήλιο γνώρισαν τις εμπειρίες που προσφέρει και σίγουρα θα το συστήσουν.
Αναφορικά με τον καιρό και το χιόνι, ο κ. Ζαφείρης σημείωσε ότι υπάρχουν τουρίστες που επιλέγουν για αυτό τον σκοπό το Πήλιο, ενώ άλλοι δεν το θέλουν.
Για τον Βόλο και όχι μόνο ως τουριστικό προορισμό μίλησε στη «Θ» και η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή. «Υπήρχε λόγω των γιορτών μεγάλη κινητικότητα. Ο Βόλος ως χριστουγεννιάτικος προορισμός πρωτοστάτησε». Όπως ανέφερε οι πληρότητες κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα, «κινήθηκε» η εμπορική αγορά, ενώ τουριστική κίνηση υπήρχε και στις παραθαλάσσιες περιοχές όπως η Νέα Αγχίαλος και η Αγριά. Σημείωσε ακόμη ότι πολλοί ήταν οι επισκέπτες στην περιοχή μας ακόμη και από την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την εκδήλωση με τα φαναράκια για την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της πόλης μας. «Η γιορτινή ατμόσφαιρα δεν επικεντρώθηκε μόνο σε ένα σημείο αλλά σε πολλά σημεία στον Βόλο. Υπήρχε πλήθος εκδηλώσεων και πολλές πολιτιστικές επιλογές για κάθε ηλικία και κάθε προτίμηση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το