Αθλητισμός

Υποβιβάζονται δύο ομάδες από την Α1 πόλο – Για τις 10 Οκτωβρίου ορίστηκε η πρεμιέρα από την Ε.Ε. της ΚΟΕ 

Δύο και όχι τέσσερις ομάδες θα υποβιβαστούν από το πρωτάθλημα της Α1 πόλο των ανδρών, το οποίο θα αρχίσει στις 10 Οκτωβρίου, όπως αποφάσισε σχετικά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ. Σε αυτό θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση, που λογικά ευνοείται από αυτή την εξέλιξη.
Σημαντικές αποφάσεις πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ για τα πρωταθλήματα της Α1 πόλο ανδρών και Α’ γυναικών, των οποίων η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 21/9, στη 1 το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη, ενώ η σέντρα ορίστηκε για το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
Στην Α1 κατηγορία των ανδρών, που ενδιαφέρει περισσότερο τους Βολιώτες φίλους του πόλο, λόγω της συμμετοχής του Βόλου, το πρωτάθλημα θα έχει κανονική περίοδο 26 αγωνιστικών και στη συνέχεια πλέι οφ με τις ομάδες που θα βρίσκονται από την 1η έως την 4η θέση και πλέι άουτ με εκείνες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 7 έως 14.
Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα πέσουν δύο και όχι τέσσερις ομάδες, όπως ήταν η αρχική πρόθεση της ΚΟΕ, με την μεγάλη κατηγορία να παραμένει με 14 συλλόγους και τη σεζόν 2021-22. Θυμίζουμε πως στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη στην οποία μετείχαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας και εκπρόσωποι των σωματείων, οι 12 από τους 14 συλλόγους είχαν ζητήσει να υποβιβαστούν δύο ομάδες.

Ο Βόλος ήταν η μία από τις δύο ομάδες που δεν είχαν πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα (η άλλη ήταν ο Ολυμπιακός Πειραιώς). Ωστόσο, η πρόταση που είχε καταθέσει ο πρόεδρός του Τάσος Μαρινάγης για αύξηση του αριθμού αθλητών στα ρόστερ έγινε δεκτή. Έτσι, κάθε σωματείο της Α1 Ανδρών και της Α’ Γυναικών δεν θα δηλώσει 21 αθλητές-τριες, αλλά 25. Παράλληλα, δύο αθλητές-τριες στις 15άδες των αγώνων θα είναι κάτω των 19 ετών.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα των γυναικών το σύστημα άλλαξε τελείως, αφού έγινε δεκτό το αίτημα των ομάδων να παίξουν όλοι με όλους στην κανονική περίοδο. Θα ακολουθήσουν πλέι οφ με τη συμμετοχή των πρώτων τεσσάρων ομάδων και πλέι άουτ στα οποία θα λάβουν μέρος εκείνες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5 έως 10. Και από την Α’ κατηγορία γυναικών υποβιβάζονται δύο ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΕ: «Την προσεχή Δευτέρα (21/9) το μεσημέρι (13.00) με τηλεδιάσκεψη, θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών και Α’ Εθνικής κατηγορίας γυναικών, περιόδου 2020-21. Όπως αποφάσισε σήμερα (σ.σ. χθες) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ, για τα δύο πρωταθλήματα και πάντοτε με δεδομένο τις εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού Covid 19:
Α1 Ανδρών: Έναρξη: 10 Οκτωβρίου. Λήξη κανονικής περιόδου: 8 Μαΐου. Πλέι οφ (1-4) και πλέι άουτ (7-14): 11-22 Μαΐου, με μεταφορά των νικών από την κανονική περίοδο (3 νίκες σύνολο). Στην περίπτωση που υπάρχουν μία ή δύο ισοπαλίες, απαιτούνται ακόμη μία ή δύο νίκες ανάλογα. Υποβιβασμός: Δύο ομάδες. Ρόστερ: Έως 25 αθλητές. Νέοι αθλητές: Ως 14ος και 15ος στο Φύλλο Αγώνα, κάτω των 19 ετών.
Α’ Γυναικών: Έναρξη: 10 Οκτωβρίου. Λήξη Κανονικής περιόδου: 10 Απριλίου. Πλέι οφ (1-4) και πλέι άουτ (5-10). Ισχύει ότι και στην Α1 Ανδρών. Υποβιβασμός: Δύο ομάδες. Ρόστερ: Έως 25 αθλήτριες. Νέες αθλήτριες: Ως 14η και 15η στο Φύλλο Αγώνα, κάτω των 19 ετών.
Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ακόμη την διεξαγωγή αγώνων για τα Σούπερ Καπ ανδρών (Ολυμπιακός-Εθνικός) και γυναικών (Ολυμπιακός-Νηρέας Χαλανδρίου).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το