Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, που διοργανώνουν ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας και το Σωματείο Καθαριστριών-ιστών Μαγνησίας, με τη συμμετοχή σωματείων και φορέων της πόλης, απευθύνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 7:00μμ, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωση Εκπαιδευτικών:

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς έχει ήδη χτυπήσει και χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς προσπαθούν να διαχειριστούν την οριακή κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία. Και στην περιοχή του Βόλου και της Μαγνησίας δεκάδες τμήματα λειτουργούν με πάνω από 20, ακόμη και με 25- 26 μαθητές, στην κυριολεξία στοιβαγμένους τον έναν πάνω στον άλλον. Παράλληλα τα προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπ. Παιδείας, όχι μόνο δεν υλοποιούν τα στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών αλλά βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν και σε μια σειρά εργασιακά δικαιώματα και κουνάνε το δάχτυλο για την ατομική ευθύνη που πρέπει να δείχνουμε.
• Μετά το φιάσκο με τις μάσκες και τα παγούρια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν παραλάβει ακόμα ούτε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Τα Μέσα αυτά τα επιβαρύνεται για μια ακόμη φορά η λαϊκή οικογένεια.
• Εκεί που έχουν εμφανιστεί κρούσματα, τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ γίνονται λάστιχο και δεν παίρνονται στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Δε γίνεται ιχνηλάτηση! Και τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.
• Υπάρχουν χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα που οδηγεί σε αδυναμία να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία (με πρόγραμμα, ολοήμερο, κλπ).
• Νομοθετούν 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών, δηλαδή ακόμη μια εργασιακή σχέση λάστιχο, μακριά από την ανάγκη της σταθερής και ασφαλούς εργασίας.
• Να κάνουν υποχρεωτική την on line μετάδοση του μαθήματος, ένα μέτρο που αντιστρατεύεται κάθε έννοια παιδαγωγικής!
Τζογάρουν την υγεία και τη μόρφωση, κάνουν συνειδητή πολιτική επιλογή να μη δίνουν «τσακιστό» ευρώ για τις αυξημένες ανάγκες της Παιδείας και της Υγείας και ταυτόχρονα να βρίσκουν ευκαιρία να επιτίθενται στα εργασιακά μας δικαιώματα.
Είναι τώρα ανάγκη, για όλους τους παραπάνω λόγους, συσπειρωμένος ο κλάδος να απαντήσει με απεργία.

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών προτείνει στα Δ.Σ. των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και των τοπικών σωματείων εκπαιδευτικών συγκεκριμένα βήματα κλιμάκωσης της δράσης:
1. Να πραγματοποιηθούν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις.
2. Εδώ και τώρα 24ωρη Απεργία στις 24/9. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα απόφαση
3. Η ΔΟΕ να πάρει απόφαση για απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.
4. Ενεργοποίηση και επικαιροποίηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για την αποχή από την on – line αναμετάδοσης του μαθήματος.
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας να πάψουν πια να χρονοτριβούν και να κρύβονται. Οφείλουν τώρα να προχωρήσουν σε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με την απαιτούμενη υγειονομική ασφάλεια και με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Όλοι στον αγώνα! Τέρμα πια στην κοροϊδία – κρατική ευθύνη για υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το