Τοπικά

Υποτροφίες σε οκτώ αριστούχους μαθητές στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Υποτροφίες σε οκτώ αριστούχους μαθητές θα χορηγηθούν από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου μέσω του κληροδοτήματος «Χάρις Τριανταφύλλου». Σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά τη θετική γνωμοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου.
Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν στους παρακάτω Βελεστινιώτες αριστούχους μαθητές, με βάση την κατάσταση των πρώτων σε βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου, έτους 2020, οι οποίοι είναι: Χατζάκου Ευαγγελία του Νικολάου, Πρίντζιου Ιωάννα του Αθανασίου, Ανυφαντή Χρήστο του Γεωργίου, Κουσκουρίδα Δημήτριο του Αθανασίου, Χριστοδούλου Νίκη του Βασιλείου, Τσιούτσιου Ζήση του Κωνσταντίνου, Ανυφαντή Αλέξανδρο του Γεωργίου, Σπυρίδη Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου του Σάββα.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος στο Συμβούλιο της Κοινότητας Βελεστίνου ο πρόεδρος Γ. Παπατόλιας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι υποχρέωση του Δήμου να τηρηθεί η βούληση του Χάρις Τριανταφύλλου, ο οποίος έχει αποτυπώσει στην από 2/12/1971 διαθήκη του, ως προς το ζήτημα που ενδιαφέρει την Κοινότητα Βελεστίνου (πρώην Δήμο Βελεστίνου), ήτοι το ζήτημα συντήρησης των σχολικών κτιρίων ή των υποτροφιών, αναφέροντας επί λέξει τα εξής: «Άρθρο 30 … Β … επιθυμώ όπως το εισόδημα του Ταμείου χρησιμοποιηθεί, ως εξής: … 8) 16% εις τους εκάστοτε νόμιμους εκπροσώπους του Δήμου Βελεστίνου, Ελλάδος, της γενέτειράς μου, διά την κατασκευήν ή συντήρησιν σχολικών κτιρίων ή τη χορήγηση υποτροφιών εις άξια τέκνα κατ’ επιλογήν τους…».
Να αναφερθεί ότι με απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου το 2016, ορίστηκε , σχετικά με τη χορήγηση των υποτροφιών στους αριστούχους μαθητές, αυτή να χορηγείται βάσει της βαθμολογίας των πανελληνίων εξετάσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το