Κόσμος

Υπόθεση Μαντλίν: Γυναίκα την είχε δει ζωντανή σε σούπερ μάρκετ του Αλγκραβε

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, από το Αλγκράβε της Πορτογαλίας. Σύμφωνα μάλιστα με μία γυναίκα, η Μαντλίν ζει στην περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη της. Όπως λέει η ίδια την είδε πριν τέσσερα χρόνια έξω από σούπερ μάρκετ να συνομιλεί στα Γερμανικά με μία άλλη κοπέλα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail η γυναίκα αναγνώρισε τη μικρή από ένα σημάδι που είχε στο μάτι της και πρόσθεσε ότι στην ίδια περιοχή είχε δει και το φορτηγάκι του Γερμανού παιδόφιλου Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της.

Η Μαρία, καθηγήτρια γερμανικών, πριν λίγο καιρό μετέβη στην Αστυνομία όπου και κατέθεσε ότι ήταν «σίγουρη» πως είδε τη Μαντλίν. Μάλιστα αφού ενημέρωσε την αστυνομία, μίλησε στην εκπομπή της πορτογαλικής τηλεόρασης. Όπως είπε στην παρουσιάστρια Σάντρα Φελγκέιρας, είδε το κορίτσι να μιλά στα γερμανικά με μία άλλη νεαρή κοπέλα.
Η γυναίκα μίλησε με αλοιωμένη φωνή και μάσκα προστασίας και είπε ότι «ήταν πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια, δεν μπορώ να είμαι απόλυτα βέβαιη, στο σούπερ μάρκετ Απολόνια στο Γκέιλ. «Ήταν ένα κορίτσι στα δεξιά μου και μιλούσε Γερμανικά με ένα άλλο (κορίτσι). Όταν κοίταξα τα μάτια της, ήμουν σίγουρη για το τι είδα. Ήταν ανοιχτόχρωμα με το ίδιο σημάδι που είχε η Μαντλίν. Το σημάδι ήταν στο δεξί της μάτι. Είμαι σίγουρη για το τι είδα. Το κορίτσι ήταν 13 ή 14. Δυστυχώς, δευτερόλεπτα αφού έφυγαν, κατάλαβα ποια ήταν», πρόσθεσε. Ακόμη επεσήμανε ότι δεν είδε εάν τα κορίτσια ήταν μόνα τους ή με κάποιον άλλον.

«Δεν κρατούσαν τίποτα στα χέρια τους», τόνισε ακόμη. Η γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει στην Αστυνομία έπειτα από τις εκκλήσεις των Αρχών για οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με την υπόθεση.

Οι δύο επιστολές που δεν έδωσαν ποτέ οι Άγγλοι
Οι προσπάθειες για την ανακάλυψη της τύχης της Μαντλίν ΜακΚάν συνεχίζονται, ωστόσο στη δημοσιότητα έρχονται διαρκώς οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί των Αρχών όλων των εμπλεκομένων χωρών. Αυτή την φορά, η εφημερίδα Sun αποκαλύπτει πως οι γονείς της Μαντλίν, ο Τζέρι και η Κέιτ ΜακΚάν, είχαν λάβει προσωπικές επιστολές από τις γερμανικές Αρχές οι οποίες, ωστόσο, δεν έφτασαν ποτέ καθώς οι Βρετανοί αστυνομικοί δεν τις παρέδωσαν!

Η δεύτερη, μάλιστα, ήταν την περασμένη εβδομάδα, μετά τις δηλώσεις του εισαγγελέα, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, πως η Μαντλίν είναι νεκρή, κάτι το οποίο προκάλεσε την οργή των γονιών του παιδιού καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη σχετικά με αυτους τους ισχυρισμούς.

Οι συγκεκριμένες επιστολές παραδόθηκαν από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας στη Σκότλαντ Γιαρντ, ωστόσο για τους δικούς τους λόγους οι Βρετανοί θεώρησαν σωστό να μην τις δώσουν στους γονείς. Η αποκάλυψη αυτή έγινε αφότου οι γονείς της Μαντλίν είχαν τοποθετηθεί επίσημα σε δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν πως οι γερμανικές Αρχές είχαν ενημερώσει με επιστολή για ευρήματα που αποδεικνύουν πως το παιδί είναι νεκρό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το