Τοπικά

Υπογραφή νέας προγραμματικής για ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ

Στην υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου με το υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου θα προχωρήσει ο ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου. Απόφαση για έγκριση της νέας σύμβασης θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης 23 Αυγούστου (6 μ.μ.), ενώ να αναφερθεί ότι η επιχορήγηση που θα καταβληθεί από το υπουργείο Πολιτισμού ανέρχεται στις 30.000 ευρώ και αντίστοιχο ποσό είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει και ο Δήμος Βόλου.

Με την προγραμματική σύμβαση καθορίζεται ένα πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, σε ένα επιχορηγούμενο από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, δίκτυο περιφερειακών θεάτρων, το οποίο καθιερώνεται προκειμένου να ενισχυθεί η όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική και ολοκληρωμένη θεατρική ανάπτυξη της περιφέρειας, μέσω των εντασσόμενων σ’ αυτό συγκεκριμένων πόλεων και των περιοχών τους. Στόχοι είναι:

-Να ενισχυθεί γενικότερα η θεατρική ανάπτυξη της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, να δημιουργηθεί και να ενισχυθεί η απαραίτητη υποδομή προς τούτο.

-Να ενεργοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, συμμετέχοντας στις διαδικασίες για τη θεατρική και γενικότερα πολιτιστική ανάπτυξη και την τόνωση της καλλιτεχνικής ζωής.

-Να συστηματοποιηθεί η συνεργασία των τοπικών καλλιτεχνικών δυνάμεων με τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της υπόλοιπης περιφέρειας αλλά και του κέντρου και του εξωτερικού, για εμπλουτισμό της όλης καλλιτεχνικής και ιδιαίτερα θεατρικής δραστηριότητας. Και να αναληφθεί ουσιαστικά από τους ίδιους τους καλλιτέχνες και άλλους ειδικούς το έργο της θεατρικής δραστηριότητας, τόσο από πλευράς προγραμματισμού, όσο και υλοποίησης.

-Να προωθηθεί, αναπτυχθεί και διαδοθεί στην πράξη η θεατρική τέχνη, με την παραγωγή, οργάνωση και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, καθώς και άλλων πολύπλευρων εκδηλώσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το