Τοπικά

Ξεκίνημα: «Θρασύς και πολιτικά ανέντιμος ο Δ. Βαΐτσης»

“Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ του πολιτικού φορέα «Ξεκίνημα» με τον πρόεδρο της Δημοτικής Οργάνωσης Βόλου της ΝΔ και μέλους της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στην ΑΓΕΤ Δ. Βαϊτση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ της ΝΔ και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ, Δ. Βαΐτσης, φέρεται να κατηγόρησε το Ξεκίνημα ότι εμφανίστηκε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΤΕ για να «καπηλευθεί» τον αγώνα για ψηφοθηρικούς λόγους.
Το Ξεκίνημα απαντά πως η συγκεκριμένη τοποθέτηση χαρακτηρίζεται από θράσος και η πολιτική υστεροβουλία του τοπικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνάει κάθε όριο.

«Κάθε πολιτικός χώρος, ειδικά μια αριστερή οργάνωση, έχει αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα στην έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
Προφανώς όμως αυτό που ενόχλησε τον κ. Βαΐτση είναι ότι στο κείμενο που τα μέλη του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μοίρασαν στους πολίτες καταδεικνύονταν επακριβώς οι πολιτικές και οι αιτίες που οδήγησαν και θα οδηγούν τους εργαζόμενους σε πολυήμερους αγώνες καθώς και οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ.
Χρειάζεται τεράστιο θράσος και αστείρευτη πολιτική ανεντιμότητα και υποκρισία από την μία να δηλώνεις ότι δήθεν θεωρείς δίκαιο τον αγώνα των απεργών και από την άλλη, ως στέλεχος της ΝΔ, να πρεσβεύεις , να προωθείς και να υποστηρίζεις στις πολιτικές που οδήγησαν τους εργαζόμενους του ΟΤΕ στην πολυήμερη απεργία. Κι αυτές οι πολιτικές δεν είναι άλλες από:

· Την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ όπως και τις ιδιωτικοποιήσεις συνολικά
· Την εργολαβοποίηση και τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους
· Τους αναξιοπρεπείς μισθούς
· Τις βαθιά ταξικές μισθολογικές διαφορές
· Τις απολύσεις που βαφτίζονται «οικειοθελείς αποχωρίσεις»
· Την διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Όλο αυτό το αντεργατικό πλαίσιο το έχει ψηφίσει και το εφαρμόζει η ΝΔ την οποία ο κ. Βαΐτσης εκπροσωπεί στο Βόλο. Θέλει θράσος και πολιτική ανεντιμότητα να το παίζει υπερασπιστής των εργαζομένων ένας συνδικαλιστής που ως γραμματέας ενός κατ` ουσία εργοδοτικού Σωματείου όχι μόνο σιωπά, αλλά συναινεί και συνηγορεί στην εφαρμογή όλων των παραπάνω αντεργατικών μέτρων στον δικό του εργασιακό χώρο.
Θέλει θράσος και πολιτική ανεντιμότητα να κουνά το δάκτυλο στο ΞΕΚΙΝΗΜΑ και στα μέλη του το φερέφωνο της Lagarge που υπερασπίζεται και υπεραμύνεται την καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών.
Θέλει θράσος και πολιτική ανεντιμότητα να μιλά για ψηφοθηρία ένα στέλεχος της ΝΔ που, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα του κατεστημένου, έχει κάνει την ψηφοθηρία επιστήμη.

Οι αγώνες του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ δεν έχουν να κάνουν με τα κομματικά «μαγαζιά» και τους διάφορους κομματικούς «μαγαζάτορες». Η συνεπής συμμετοχή μας στα μαζικά κινήματα, στους αγώνες των εργαζόμενων μέσα στους εργασιακούς χώρους, στους αγώνες για το περιβάλλον, στους χώρους της νεολαίας, ενάντια στην ακροδεξιά, δίπλα στου μετανάστες, τις γυναίκες και τους καταπιεσμένους είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, πολύ περισσότερο κάποιος εκπρόσωπος της ΝΔ.
Βρεθήκαμε δίπλα στους απεργούς του ΟΤΕ όπως αταλάντευτα βρισκόμαστε πλάι σε κάθε μικρό η μεγάλο εργατικό αγώνα. Από την πλευρά του ο κ. Βαΐτσης και κάθε «συνάδελφός» του στην ΝΔ έχει διαλέξει το δικό του στρατόπεδο, αυτό της κυβέρνησης και των αφεντικών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το