Επιστήμη, Θ Plus

Ξεκινά νέα έρευνα με drones και υπέρυθρες κάμερες για τον εντοπισμό του τέρατος του Λοχ Νες

Στα τέλη του Αυγούστου θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη έρευνα, που έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, για τον εντοπισμό του «τέρατος του Λοχ Νες» γνωστό και Νέσι. Στο πλαίσιο της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν drones και υδροφώνο.

Το προσωπικό τού Κέντρου Loch Ness Centre στο Drumnadrochit συνεργάζετια με μια ομάδα ανεξάρτητων και εθελοντών ερευνητών, τη Loch Ness Exploration (LNE), για να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη έρευνα επιφανειακών υδάτων που πραγματοποιείται εδώ 50 χρόνια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Για την αποκάλυψη των μυστικών της λίμνης θα αξιοποιηθούν τεχνολογίες, που δεν ήταν διαθέσιμες στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα παράγουν θερμικές εικόνες του νερού χρησιμοποιώντας υπέρυθρες κάμερες. Παράλληλα, υδρόφωνο θα χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση ακουστικών σημάτων κάτω από το νερό, που μοιάζουν με τις φωνές της «Νέσι».

«Είμαστε θεματοφύλακες αυτής της μοναδικής ιστορίας και, εκτός από τη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για τους επισκέπτες, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στη συνέχιση της έρευνας και στην αποκάλυψη των μυστηρίων που βρίσκονται κάτω από τα νερά της διάσημης λίμνης. Το Σαββατοκύριακο δίνεται η ευκαιρία να ερευνήσουμε τα νερά με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει και ανυπομονούμε να δούμε τι θα βρούμε», δήλωσε ο Paul Nixon, γενικός διευθυντής του Κέντρου του Λοχ Νες στην Daily Mail.

Εθελοντές που επιθυμούν να συμμετέχουν στην έρευνα μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Loch Ness Exploration.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το