Τοπικά

Βρίσκουν αμέσως εργασία οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί – Πάνω από 800 φοιτητές στο συνέδριο στον Βόλο

Άμεση εύρεση εργασίας, καθώς η ζήτηση από εταιρείες των σύγχρονων τεχνολογιών είναι πολύ υψηλή, μπορούν να έχουν οι απόφοιτοι του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως τονίστηκε στο πανελλήνιο συνέδριο το οποίο διεξάγεται από χθες στον Βόλο και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή.
Πιο συγκεκριμένα η οργανωτική επιτροπή των φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει από χθες το 14ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ). Το συνέδριο διεξάγεται για πρώτη φορά στον Βόλο και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
Το ΣΦΗΜΜΥ είναι το πανελλήνιο ανοιχτό συνέδριο φοιτητών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2007 σε ένα από τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της χώρας μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται είτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (https://sfhmmy.gr) είτε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του.


Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και τεταρτοετής Ευάγγελος Μπαλαμώτης επισήμανε πως «πάνω από 800 φοιτητές είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά συμμετέχουν στο συνέδριο σκοπός του οποίου είναι να αναδειχτούν οι τάσεις στις νέες τεχνολογίες αλλά και στην αγορά εργασίας για τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς».
Μεγάλη είναι η συμμετοχή των φοιτητών που εθελοντικά διοργανώνουν το συνέδριο.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Μιχάλης Βασιλακόπουλος ανέφερε πως «οι φοιτητές του τμήματός μας διεκδίκησαν και κατάφεραν να φέρουν το συνέδριο στον Βόλο έχοντας και τη δική μας συνδρομή. Οι φοιτητές μας έχουν πολύ καλό επίπεδο και διαθέτουν όλες τις περγαμηνές για να διαπρέψουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα δεδομένα από την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων είναι πολύ καλά, καθώς για όποιον θέλει να δουλέψει, η ανεργία είναι μηδενική. Οι απόφοιτοί μας εργάζονται σε εταιρείες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, ενέργειας πετυχαίνοντας πολύ καλές αποδοχές, ενώ υπάρχουν και αυτοί που επιλέγουν να εργαστούν στο εξωτερικό».
Το μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων κ. Δημήτρης Καραμπερόπουλος και ένας από τους κριτές στον σημερινό διαγωνισμό ιδεών που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου, είπε πως «φέτος ο διαγωνισμός σχετίζεται με την ποιότητα ζωής και τις «έξυπνες» πόλεις. Υπάρχει μεγάλη θέληση των φοιτητών να δουλέψουν μέσα από τις προτάσεις που κάνουν για τον διαγωνισμό. Γενικά το 50% των φοιτητών είχε το συγκεκριμένο τμήμα ως πρώτη ή δεύτερη προτίμηση στο μηχανογραφικό τους. Οπότε ήθελαν πολύ να σπουδάσουν εδώ στον Βόλο, ένα υψηλό ενδιαφέρον που αποτυπώνεται και στις διδασκαλίες των μαθημάτων».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το