Τοπικά

Βρέθηκε το ΙΧ των διαρρηκτών κοσμηματοπωλείου Αλμυρού στον παράδρομο της εθνικής οδού

Στα ίχνη των δραστών της κλοπής στο κοσμηματοπωλείο του Αλμυρού βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές, καθώς βρέθηκε το ΙΧ που χρησιμοποιήθηκε και γίνεται ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων που υπάρχουν στο όχημα.
Το ΙΧ, μάρκας «Volkswagen», σκούρου χρώματος, βρέθηκε προχθές τη νύχτα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού, στον παράδρομο της εθνικής οδού, στο ύψος του Κρόκιου. Το όχημα βρέθηκε άθικτο και αποδείχθηκε πως ήταν κλεμμένο από την Αθήνα, όπως είχε δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του.

Αμέσως το όχημα μεταφέρθηκε στο Εγκληματολογικό εργαστήριο και γίνεται φύλλο και φτερό, προκειμένου να βρεθούν τυχόν αποτυπώματα των δραστών της κλοπής, που το χρησιμοποίησαν.
Ο αριθμός των δραστών ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες από την Αστυνομία. Το μόνο που επιβεβαιώνεται, είναι πως οι δράστες φορούσαν κουκούλες.
Οι κλέφτες φαίνεται πως χρησιμοποίησαν άλλο ή άλλα οχήματα διαφυγής από το Κρόκιο, όπου εγκατέλειψαν το «Volkswagen». Ερευνάται αν διέφυγαν προς Φάρσαλα ή προς Λάρισα ή ακόμη και προς Βόλο.
Επίσης δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και ρολογιών, που υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ, καθώς πρέπει ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου να κάνει ακριβή καταγραφή.

Η δράση των άγνωστων μέχρι στιγμής κλεφτών, φαίνεται πως διήρκησε μόλις πέντε λεπτά περίπου. Άρχισε γύρω στις 3.25’ προχθές τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε γύρω στις 3.30’… Η έφοδος στο κατάστημα έγινε με βαριοπούλες. Το ΙΧ στάθμευσε μπροστά από το κατάστημα και οι δράστες βγήκαν, όρμησαν σ’ αυτό με τις βαριοπούλες και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό του, άρχισαν να μαζεύουν ότι έβρισκαν στις προθήκες και τα ντουλάπια του. Ο συναγερμός χτυπούσε, αλλά κανένας από τους ευρισκόμενους στα γειτονικά καταστήματα, ούτε και ο γιος του ιδιοκτήτη, που μένει στον άνω όροφο του κτιρίου, δεν τόλμησε να αντιδράσει, φοβούμενος μήπως οι δράστες έχουν όπλα.

Το κοσμηματοπωλείο βρίσκεται στο κέντρο του Αλμυρού, δίπλα από το Ταχυδρομείο και σε απόσταση μόλις δύο λεπτών με τα πόδια από το Αστυνομικό Τμήμα…
Ένας εκ των δραστών περίμενε στο τιμόνι του οχήματος με αναμμένη μηχανή, όταν οι υπόλοιποι έκαναν τη δουλειά εντός και μόλις γέμισαν τις μαύρες σακούλες, αποχώρησαν σαν καλοί κύριοι…
Αυτόπτες μάρτυρες ήταν ο ιδιοκτήτης του διπλανού αρτοποιείου και οι υπάλληλοι.
Οι δράστες αδιαφόρησαν ακόμη και για τα πρώτα καταστήματα που είχαν ανοίξει, αλλά και για τους εργαζόμενους, που έπιναν τον καφέ τους. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που έχουν αναλάβει τις έρευνες, μελετούν τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος. Τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου ενημέρωσε ο γιος του, που του τηλεφώνησε, μόλις χτύπησε ο συναγερμός κι αυτός με τη σειρά του ενημέρωσε την Αστυνομία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το