Τοπικά

Διαμαρτυρίες για άπλυτους κάδους απορριμμάτων στον Βόλο 

Έντονες διαμαρτυρίες καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες από δημότες σε συνοικίες της πόλης για τη δυσοσμία που αναδίδεται από τους κάδους απορριμμάτων, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν πλένονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. «Οι θερμοκρασίες είναι ακόμη υψηλές και δεν μπορούμε να βγούμε στα μπαλκόνια μας από τις άσχημες μυρωδιές» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Για τήρηση του προγράμματος πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων κάνει λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Πράττος.

Αναγνώστες που επικοινώνησαν με τη «Θ» τόνισαν πως «παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη δυσοσμία που αναδίδεται από τους κάδους απορριμμάτων σε συνοικίες του πολεοδομικού συγκροτήματος» και προσθέτουν: «Δεν πλένονται οι κάδοι σε τακτά χρονικά διαστήματα από την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας με αποτέλεσμα να είναι βρώμικοι στο εσωτερικό τους και να μην μπορούμε να περάσουμε δίπλα τους από τη δυσοσμία. Πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας το τακτικό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, καθώς συνεχίζουν να καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες και ο κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών πολλαπλασιάζεται». Ζητούν, δε, από την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας να εφαρμόζει τακτικότερο πρόγραμμα για το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων και παράλληλα να ενημερώσει μέσω του τοπικού Τύπου τους δημότες για αυτό ώστε να παρακολουθούν τη διαδικασία.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Πράττος επισήμανε πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα μηχανικά πλυντήρια των κάδων απορριμμάτων και το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί τηρείται. Θα πρέπει και οι πολίτες να μην ρίχνουν στους κάδους σκισμένες σακούλες με τρόφιμα, καθώς και να έχει πλυθεί ο κάδος, θα αναδυθεί άμεσα δυσοσμία» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Όπως προβλέπει το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, στην πόλη του Βόλου γίνεται κάθε 15 ημέρες, ενώ στη Νέα Ιωνία κάθε 12 ημέρες.Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο στο κέντρο της πόλης του Βόλου κάθε εβδομάδα εκτελείται ένα επιπλέον δρομολόγιο για πλύσιμο κάδων απορριμμάτων.
Για τις δημοτικές ενότητες το πρόγραμμα προβλέπει πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων κάθε 15 έως 20 ημέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το