Κόσμος

Βρετανία: Υποψήφιος σκηνοθετούσε κρίση για να κερδίσει ψήφους

πακιστανός

Ένας μουσουλμάνος υποψήφιος με το κόμμα των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον απέσυρε σήμερα την υποψηφιότητά του από τις βουλευτικές εκλογές, αφού κατηγορήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι είχε ενορχηστρώσει μία διαδήλωση της ακροδεξιάς προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες να νικήσει στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Μαΐου.

Ο Αφζάλ Αμίν, υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια του Ντάντλεϊ Νορθ (δυτική Αγγλία) καταγράφηκε σε βίντεο ενώ συζητούσε με τον Τόνι Ρόμπινσον, πρώην αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος EDL (Σύνδεσμος Άμυνας της Αγγλίας) προκειμένου να οργανωθεί μια διαδήλωση κατά της οικοδόμησης ενός νέου «μεγάλου τεμένους» στο Ντάντλεϊ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο Αμίν επρόκειτο κατόπιν να αναλάβει το ρόλο του ειρηνοποιού, καθώς θα συνέβαλε στην αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των διαδηλωτών και της μουσουλμανικής κοινότητας. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την εβδομαδιαία εφημερίδα Mail on Sunday.

Ο πρώην λοχαγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, ηλικίας 40 ετών, επρόκειτο να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή των γεγονότων κατά τη διάρκεια ενός πειθαρχικού συμβουλίου του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, όμως επέλεξε τελικά να παραιτηθεί σήμερα.

«Ο Αφζάλ Αμίν υπέβαλε την παραίτησή του με άμεση ισχύ από την θέση του υποψηφίου του συντηρητικού κόμματος στην περιφέρεια του Ντάντλεϊ Νορθ» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου των Τόρις.

Ο πρώην υποψήφιος αρνήθηκε σήμερα με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο BBC 4 ότι οργάνωσε αυτό το σχέδιο.

«Επ’ ουδενί θα είχα αρκετή αυτοπεποίθηση για να προτείνω μία πλεκτάνη σε στελέχη του EDL» ισχυρίστηκε ο ίδιος.

«Εκείνος (ο Τόμι Ρόμπινσον) πρότεινε να οργανώσουμε αυτήν τη διαδήλωση και έπειτα να διαπραγματευτούμε μία διέξοδο από την κρίση» προσέθεσε ο ίδιος.

Το Συντηρητικό Κόμμα έχει διορία μέχρι την 9η Απριλίου προκειμένου να ορίσει έναν άλλο υποψήφιο για αυτήν την εκλογική περιφέρεια, που αποτελεί προεπιλεγμένο στόχο του κόμματος αυτού, καθώς σήμερα βρίσκεται στα χέρια των αντιπολιτευόμενων Εργατικών.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το