Οικονομία

Η οργή του Μάριο Ντράγκι: Εμείς εκβιάζουμε την Ελλάδα; Εχουμε δώσε 104 δισ. ευρώ

ντράγκι

Πυρ και μανία έγινε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με σχόλια ευρωβουλευτών, αλλά και ερώτηση δημοσιογράφου από την Πορτογαλία, η οποία εμμέσως πλην σαφώς, κατηγόρησε την ΕΚΤ ότι εκβιάζει την Ελλάδα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ σημείωσε χαρακτηριστικά «Φοβάμαι ότι θα διαφωνήσω σε όλα με αυτά που λέτε» για να προσθέσει εκνευρισμένος «Εμείς εκβιάζουμε την Ελλάδα; Εχουμε έκθεση 104 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το 65% του ελληνικού ΑΕΠ και η έκθεση της ΕΚΤ είναι η υψηλότερη στην Ευρωζώνη. Τον Δεκέμβριο ήταν 50 δισ. ευρώ. Τι είδους εκβιασμός είναι αυτός;»

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έστειλε αυστηρά μηνύματα προς την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι η ΕΚΤ έχει κανόνες και δεν φτιάχνει ξεχωριστούς για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε πεπεισμένος πως με καλή θέληση θα υπάρξει πρόοδος στην προσπάθεια αποκατάστασης διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «Πρέπει να καθοριστεί ποια μέτρα θα προχωρήσουν, ποια θα αντικατασταθούν και πώς».

«Τέτοιες συζητήσεις γίνονται αυτή τη στιγμή και είμαι πεπεισμένος ότι με καλή θέληση θα υπάρξει πρόοδος σε αυτή τη διαδικασία», προσέθεσε.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το