Ελλάδα

Βορίδης: Εξετάζουμε μπόνους αποδοτικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους

Σκέψεις για θέσπιση επιβράβευσης όσων δημοσίων υπαλλήλων κάνουν «το κάτι παραπάνω» κάνουν στην κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ήδη προχωρά η σχετική μελέτη προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος που μπορεί να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σύστημα. «Θα τα δίνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, όχι εγώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι η απόδοση του μπόνους πρέπει να αποσυνδεθεί από τα πολιτικά και να συνδεθεί με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η επίτευξη στόχων και άλλα.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι θα εφαρμοστεί ετήσιος κύκλος προσλήψεων και υπογράμμισε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2022 θα γίνονται οι διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ και με την αναλογία 1 προς 1.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ για τοπική αυτοδιοίκηση
Ο υπουργός Εσωτερικών άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε μέσω της απλής αναλογικής να καθορίζει μέσω ανύπαρκτων αυτοδιοικητικών σχημάτων την πολιτική προς τα εκεί που ήθελε. «Εκλογές θα γίνονται, πολύ αντικειμενικές και πολύ δίκαιες για να χάνει η αριστερά», σημείωσε ο κ. Βορίδης, υπερασπιζόμενος και πάλι την παλαιότερη δήλωσή του ότι χρειάζονται «παρεμβάσεις στους θεσμούς για την ανατροπή της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς.

«Πρόκειται απλά για κλασσική αντιστροφή του επιχειρήματος της αριστεράς, που λέει ότι οι θεσμοί παράγουν ιδεολογία. Εγώ λέω ότι πρέπει να λοιπόν αντί να παράγουν αριστερή ιδεολογία, να παράγουν αξιοκρατική και υπέρ της ελευθερίας ιδεολογία» είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι «θέλουμε αυστηρή τήρηση του συντάγματος» για να αποφύγουμε τη διολίσθηση στη λογική περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας.

Βορίδης: Κανείς δεν ξέρει πόσοι απόδημοι θα ψηφίσουν
Τέλος, αναφορικά με την ψήφο των αποδήμων, ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσοι θα είναι αυτοί που θα ψηφίσουν διότι, όπως είπε, υπάρχει υψηλός βαθμός μεταβλητότητας. «Ακόμα δεν ξέρουμε πόσοι πληρούν τα κριτήρια και πόσοι θα ενδιαφερθούν», σημείωσε, διευκρινίζοντας σε απάντηση επικρίσεων που έχουν ακουστεί ότι η κυβέρνηση δεν εγγράφει στους καταλόγους, απλώς διευκολύνει όσους είναι ήδη εγγεγραμμένοι και έχουν τις προϋποθέσεις να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το