Τοπικά

Βόλος: Βίαιη προσαγωγή 18χρονου Αλβανού στον ανακριτή για υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης

Στη βίαιη προσαγωγή ενός 18χρονου εργάτη, καθώς εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα από τον ανακριτή Βόλου, προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Ο νεαρός Αλβανός είχε κληθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα να καταθέσει, στο πλαίσιο της έρευνας για υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης, που είχε εξαρθρωθεί πέρυσι στα τέλη Ιουλίου, διακινώντας ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.
Ο 18χρονος φέρεται να ήταν πελάτης μέλους του κυκλώματος αγοράζοντας ποσότητες χασίς για ιδία χρήση και εναντίον του είχε ασκηθεί δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, πλημμεληματικού χαρακτήρα. Χθες απολογήθηκε στον ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα τον άφησε ελεύθερο.
Σημειώνεται πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα για περιπτώσεις που προβλέπεται φυλάκιση από 10 ημέρες μέχρι και πέντε μήνες δεν επιβάλλονται περιοριστικοί όροι, καθώς για να συμβεί αυτό, πρέπει η ελάχιστη ποινή να είναι τουλάχιστον τρεις μήνες.
Υπενθυμίζεται πως στις 27 Ιουλίου του 2018 οι Αρχές, μετά από πολύμηνη έρευνα, συλλογή πληροφοριών και εξακριβώσεις στοιχείων, «ξεσκέπασαν» τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Αρχηγός ήταν ένας 30χρονος Αλβανός, που συνελήφθη σε σπίτι στον Βόλο, ενώ κομβικό ρόλο στην οργάνωση είχαν άλλοι τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Τότε είχαν συλληφθεί και τα δύο μέλη, ηλικίας 19 και 25 ετών, επίσης στον Βόλο. Οι δύο Έλληνες μαζί με άλλους τρεις, ηλικίας 28, 29 και 27 ετών (Αλβανός) είχαν ρόλους στην οργάνωση, που είχε δομή και συγκεκριμένη ιεραρχία.
Τα κέρδη από τις ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και από αυτές, που είχαν διακινήσει οι δράστες, ανέρχονται σε 25.000 ευρώ, ενώ συνολικά οι δράστες υπολογίζεται πως είχαν διακινήσει πέντε κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 100 γραμμάρια κοκαΐνης.
Ο αρχηγός και τα πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα «φαντάσματα», τα οποία ήταν καταχωρημένα σε ξένα ονόματα.
Μάλιστα είχαν και ειδική συνθηματολογία, για να κανονίζουν τις μεταξύ τους συναλλαγές.
Γιώργος Στεργίου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το