Τοπικά

Βόλος: “Κλέβαμε γιατί δεν είχαμε να φάμε”… Τι υποστήριξαν στο δικαστήριο οι τρεις συλληφθέντες

Έκλεβαν, γιατί δεν είχαν να φάνε, φέρονται να δήλωσαν χθες στον ανακριτή, οι τρεις από την ομάδα των πέντε συλληφθέντων για 11 κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου. Οι υπόλοιποι δύο από τους πέντε είχαν απολογηθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Έκλεψαν συνολικά περισσότερα από 7.000 ευρώ από τα ταμεία των καταστημάτων, ουίσκι, πάνες, σαμπουάν, ακόμη και απορρυπαντικά…

Από τους τρεις που απολογήθηκαν χθες, ο 33χρονος, που θεωρείται και ο αρχηγός της ομάδας κρίθηκε προφυλακιστέος, συμφωνία ανακριτή και εισαγγελέα υπηρεσίας, ενώ οι άλλες δύο γυναίκες, 34 και 27 ετών, αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα, η 34χρονη, που φέρεται να είναι αρραβωνιασμένη με τον 33χρονο, αφέθηκε ελεύθερη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της και της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ εντός του επομένου 10ημέρου. Η 27χρονη αφέθηκε επίσης ελεύθερη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της. Και οι πέντε κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή σε βαθμό κακουργήματος. Σημειώνεται ότι στην ομάδα που διέπραττε τις κλοπές, φέρονται αναμεμιγμένοι και κατηγορούνται ακόμη ένας 19χρονος και μία 21χρονη, που είχαν απολογηθεί την περασμένη εβδομάδα και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται ότι συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης ορίστηκε χθες ο δικηγόρος Βόλου κ. Ν. Παντελοδήμος. Τόσο ο 33χρονος που προφυλακίστηκε, όσο και η 34χρονη αρραβωνιαστικιά του φέρεται να υποστήριξαν στον ανακριτή, ότι έκαναν της κλοπές γιατί δεν είχαν να φάνε, δήλωσαν μεταμέλεια και ζήτησαν την επιείκεια του ανακριτή και του εισαγγελέα. Η 34χρονη είναι άνεργη και μέχρι πρότινος ήταν άστεγη, ωστόσο τώρα διαμένει στο σπίτι της πεθεράς της. Αρχικά αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου είχαν συλλάβει τον 19χρονο και την 21χρονη, για να οδηγήσουν χθες ενώπιον του ανακριτή και τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, καθώς δεν είχαν συλληφθεί, λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου.

Εξάλλου ο 33χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις αστυνομικές αρχές. Και οι πέντε κατηγορούνται ότι τέλεσαν 11 κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών σε καταστήματα και βρεφονηπιακό σταθμό. Ειδικότερα κατηγορούνται ότι από τις 9μ.μ. της 19ης Ιανουαρίου μέχρι 6.45’ της 20ής του ίδιου μήνα διέρρηξαν το παράθυρο αλουμινίου ισόγειου παιδικού σταθμού-νηπιαγωγείου με αιχμηρό αντικείμενο και αφαίρεσαν μία ηλεκτρονική συσκευή δρομολογητή (ρούτερ) και το συνολικό ποσό των 5.700 ευρώ. Από τις 11 π.μ. της 30ής Ιανουαρίου ως τις 10 της 3ης Φεβρουαρίου διέρρηξαν την πόρτα καφενείου, πιθανόν με κατσαβίδι και αφαίρεσαν δύο φιάλες ουίσκι αξίας 40 ευρώ. Από τις 9μ.μ. της 1ης Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 π.μ. της 2ης του μήνα διέρρηξαν την κεντρική πόρτα κτηνιατρείου και αφαίρεσαν 50 ευρώ. Στα 2 Φεβρουαρίου επίσης τα μεσάνυχτα κατηγορούνται ότι διέρρηξαν την πόρτα επιχείρησης ταχυμεταφορών και αφαίρεσαν το ποσό των 152,5 ευρώ. Από τις 9 μ.μ. της 5ης Φεβρουαρίου μέχρι τις 8.30’ της 6ης του μήνα κατηγορούνται ότι έσπασαν βιτρίνα φαρμακείου, εισήλθαν σ’ αυτό και αφαίρεσαν το ποσό των 100 ευρώ. Στις 5 του μήνα επίσης γύρω στις 11 μ.μ. διέρρηξαν την κεντρική πόρτα αρτοποιείου με κατσαβίδι ή μεταλλικό λοστό και αφαίρεσαν από το ταμείο του 30-40 ευρώ. Από τις 11 μ.μ. της 6ης Φεβρουαρίου μέχρι 7.30 π.μ. της 8ης του μήνα κατηγορούνται ότι εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο πατάρι κρεοπωλείου στη Ν. Ιωνία και αφαίρεσαν από το ταμείο 1000 ευρώ. Από τις 3.30 μ.μ. της 8ης Φεβρουαρίου μέχρι 9π.μ. της 9ης του μήνα φέρονται να διέρρηξαν την κεντρική πόρτα φωτογραφείου με κατσαβίδι ή λοστό στο κέντρο του Βόλου, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι, ενώ το ίδιο συνέβη τις ίδιες ώρες, την ίδια ημέρα και σε γειτονικό κατάστημα μανικιούρ-πεντικιούρ, που επίσης διέρρηξαν, χωρίς ωστόσο να κλέψουν.

Στις 8 Φεβρουαρίου από τις 3.30 μ.μ. μέχρι τις 8 π.μ. της 9ης του μήνα έσπασαν με πέτρα διπλανή της κεντρικής εισόδου βιτρίνα μάρκετ τροφίμων στη Ν. Ιωνία και αφού εισήλθαν σε αυτό, κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν πάνες, υλικά καθαρισμού, σαμπουάν και ουίσκι, αξίας 400-450 ευρώ. Ακόμη σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 8 και 9 του μήνα διέρρηξαν καφετέρια πιθανόν με κατσαβίδι ή λοστό, χωρίς να κλέψουν, κατάστημα εμπορίας δερμάτινων ειδών, από το οποίο αφαίρεσαν 50-60 ευρώ, κατάστημα γρήγορης εστίασης, από το οποίο επίσης δεν έκλεψαν, εστιατόριο, από το οποίο αφαίρεσαν 20-30 ευρώ από το ταμείο, ενώ στις 10 Φεβρουαρίου κατηγορούνται ότι διέρρηξαν μίνι μάρκετ, από το οποίο αφαίρεσαν διάφορα αναλώσιμα, συνολικής αξίας 20 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι φέρεται να ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το