Τοπικά

Βόλος: Πρόστιμο 300 ευρώ σε ιδιοκτήτρια τσιπαρισμένου σκύλου γιατί δεν είχε μαζί της το έγγραφο καταχώρησης στα αρχεία του Δήμου

Ιδιοκτήτρια τσιπαρισμένου σκύλου καταγγέλλει επώνυμα ότι λιμενικός της επέβαλλε πρόστιμο στην παραλία του Βόλου γιατί δεν έφερε μαζί της το έγγραφο καταχώρησης της ιδιοκτησίας στον Δήμο,. Ο υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος που έκανε τον έλεγχο, τη ρώτησε αν το σκυλί είναι τσιπαρισμένο και του απάντησε θετικά.  Ο ίδιος επιβεβαίωσε την ύπαρξη τσιπ με το ειδικό φορητό μηχάνημα που διέθετε. Όμως, ο υπάλληλος δεν αρκέστηκε σε αυτό, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια που απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό.

“Μου ζήτησε το χαρτί που επιβεβαιώνει την καταχώρηση στο αρχείο του δήμου. Όταν του είπα ότι δεν το έχω μαζί μου, αντί να κρατήσει τα στοιχεία μου για να το επιβεβαιώσει στη βάση δεδομένων, μου έκοψε πρόστιμο 300 ευρώ!. Δεν τους ήταν αρκετό που υπήρχε το τσιπ, χρειαζόταν το χαρτί που βεβαιώνει ότι υπάρχει το τσιπ.

Και ποιο είναι το ακόμα πιο παράλογο; Μετά από προσωπική έρευνα, η οποία κόστισε μέρες και χρήματα, διαπίστωσα ότι η βάση δεδομένων του αρμόδιου Υπουργείου δεν ήταν ενημερωμένη με τους αριθμούς των τσιπ. Κι ενώ εγώ, όπως και πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες ζώων έχουμε κάνει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, τιμωρούμαστε με πρόστιμο. Αν, κύριε πρωθυπουργέ, θέλετε να εφαρμόζετε το νόμο κατά γράμμα, γιατί δεν φροντίσατε να ελέγξετε αν είναι ενημερωμένη η βάση δεδομένων; Μήπως γιατί δεν σας ενδιαφέρει να λυθεί πραγματικά το πρόβλημα; Μήπως γιατί βρήκατε άλλον έναν ευφάνταστο τρόπο να πάρετε λεφτά από τον κόσμο”, αναφέρει η ίδια.

Επίσης καταγγέλλει ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο γιατί δεν διέθετε – σύμφωνα με το έγγραφο  της επιβολής προστίμου- βεβαίωση μετακίνησης.

“Αντιθέτως, την διέθετα, και μάλιστα την επισύναψα στην ένστασή μου, με φωτογραφία μπροστά από το αστυνομικό όργανο. Δεν έγινε δεκτή. Η αιτιολογία ήταν πώς ήταν εκπρόθεσμη, ενώ δεν ήταν. Για να βρω το δίκιο μου, θα πρέπει να κινηθώ δικαστικά, όπως με ενημέρωσαν”, τονίζει και στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό αναφέρει πως δεν παίρνει  τον  μισθό του, για να δώσει χτήματα  δικηγόρους.  Κανονικά, πρέπει να αισθάνομαι πολλές ενοχές, γιατί γνωρίζω πόσο ψηλά βάζετε την ατομική ευθύνη. Τόσο, που ξεχνάτε τη συλλογική ευθύνη που έχετε ως πρωθυπουργός της χώρας και ως κυβέρνηση”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το