Τοπικά

Ο Δήμος Τρικκαίων δίνει το χρυσό μετάλλιο της πόλης στον Ηλία Μόσιαλο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης έρχεται προς συζήτηση και έγκριση η πρόταση της Δημοτικής Αρχής να αποδώσει το “χρυσό μετάλλιο” της πόλης στον Ηλία Μόσιαλο. Ο Ηλίας Μόσιαλος τελείωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Τρικάλων. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στις Πολιτικές Υγείας στο London School of Economics (LSE). Από το 1995 εργάζεται στο LSE, όπου έχει αναγορευτεί καθηγητής της πολιτικής της υγείας.
Ο Τρικαλινός καθηγητής, κατά το διάστημα της πανδημίας, με τις τακτικές αναρτήσεις του ανέλυε τα δεδομένα για τον κορωνοϊό με ψυχραιμία και σύνεση, απόρροια της επιστημονικής του κατάρτισης.

Όπως λέει ο ίδιος ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου “αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες της χρονιάς που πέρασε και σίγουρα ο κορυφαίος Τρικαλινός. “Σε εποχές όπου η φλυαρία και παραφιλολογία περισσεύουν, ειδικά από ανθρώπους τελείως άσχετους με την ιατρική επιστήμη, οι τοποθετήσεις του Ηλία Μόσιαλου βοήθησαν την Ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση με ψυχραιμία, να βρει την αλήθεια μέσα σε έναν καταιγισμό παραπληροφόρησης, και μέσω αυτής να πάρει κουράγιο για να ανταπεξέλθει της όλης κατάστασης. Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ αυτονόητη την υποχρέωσή μας να τον τιμήσουμε ως Δήμος, με την πρώτη ευκαιρία”.
Πηγή: trikalavoice.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το