Τοπικά

Ρεκόρ το 2020 με 70 νεογέννητες φώκιες

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον πληθυσμό της φώκιας στην Ελλάδα όπως προκύπτει από την απολογιστική ανακοίνωση της MOm/Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας για το 2020.  Μάλιστα το θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου αποτελεί καταφύγιο για τις φώκιες με ιδανικές συνθήκες αναπαραγωγής.
Στην ανακοίνωσή της η Μοm αναφέρει:
“Kαθώς το δύσκολο 2020 έφυγε, έφθασε και φέτος η ώρα του απολογισμού των δράσεών μας που, παρόλες τις δυσκολίες, δεν ήταν λίγες. Μια από τις σημαντικότερες δράσεις είναι αυτή που εδώ και χρόνια κάνουμε μαζί σας. Από κάθε γωνιά της Ελλάδας μας στέλνετε τις αναφορές σας για φώκιες που είδατε και θαυμάσατε. Η τεχνολογία, αρωγός σε αυτή την πολύτιμη συνεργασία, μας μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο φωτογραφίες και βίντεο που περιέχουν σημαντικές πληροφορίες.
Έτσι λοιπόν για το 2020 μας στείλατε 324 αναφορές για εμφανίσεις φωκών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Από τις πληροφορίες σας και τα δεδομένα που συνέλεξαν στο πεδίο οι βιολόγοι της MOm, την χρονιά που πέρασε καταγράφηκαν 70 νεογέννητα (περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά). Επίσης 10 νέες περιοχές αναπαραγωγής καταγράφηκαν ενώ επαναχρησιμοποιήθηκαν για αναπαραγωγή 3 «φωκοσπηλιές» μετά από 30 ολόκληρα χρόνια!
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την συμβολή σας στην προστασία ενός από τα σπανιότερα θηλαστικά του πλανήτη μας! Και μην ξεχνάτε: Αν δείτε φώκια, επισκεφθείτε το https://www.mom.gr/eida-fokia”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το