Τοπικά

Βόλος: Μείωση τζίρου έως 30% στις εκπτώσεις – Από σήμερα οι προσφορές

Μείωση 30% σημείωσε η αγοραστική κίνηση στις χειμερινές εκπτώσεις στον Νομό Μαγνησίας, εξέλιξη που δεν ικανοποιεί καθόλου τους εμπόρους. Από σήμερα αρχίζουν και οι προσφορές στα εμπορικά καταστήματα που θα διαρκέσουν δέκα ημέρες.

Το αρνητικό σπιράλ της πτώσης του τζίρου των εμπόρων συνεχίστηκε και στην φετινή περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, η οποία ολοκληρώθηκε χθες. Σύμφωνα με τους εμπόρους, η μείωση στην αγοραστική κίνηση, στην κατανάλωση, αλλά και στον τζίρο κυμάνθηκε στο 30% σε σχέση με πέρυσι. Αξίζει να τονιστεί πως και στην περίοδο των Χριστουγέννων η μείωση στην αγοραστική κίνηση ήταν κοντά στο 30% σε σχέση με πέρυσι.
Οι έμποροι είναι έντονα προβληματισμένοι με την όλη κατάσταση, που την αποδίδουν στην ανασφάλεια, η οποία έχει δημιουργηθεί στον κόσμο από το μη κλείσιμο της αξιολόγησης και την ένταση της οικονομικής κρίσης.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος επισήμανε πως «τα πράγματα δεν πήγαν καλά στις χειμερινές εκπτώσεις. Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο με την κακοκαιρία και τον χιονιά που απέτρεψε τον κόσμο να κάνει τις βόλτες ήρεμα στην αγορά. Μετά ήρθε ο Φεβρουάριος που μπορεί ο καιρός να ήταν καλύτερος, αλλά δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί πριν».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «και στις φετινές χειμερινές εκπτώσεις η κίνηση ήταν πτωτική σε σχέση με πέρυσι και σε ποσοστό αγγίζει το 30%. Η κακοκαιρία, η οικονομική αδυναμία των πολιτών και το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας οδήγησαν στην πτώση του τζίρου, μολονότι τα ποσοστά των εκπτώσεων ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα».
Τον Απρίλιο ο Εμπορικός Σύλλογος θα διενεργήσει νέα έρευνα με ερωτηματολόγιο να διαπιστώσει την επίπτωση της κρίσης στην αγοραστική κίνηση.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο εμπορικός κλάδος στον Νομό δέχεται συνεχή πλήγματα και για φέτος το ισοζύγιο ήταν επίσης αρνητικό με δεκάδες καταστήματα να έχουν κλείσει.
Στο μεταξύ αρχίζουν από σήμερα οι προσφορές στα εμπορικά καταστήματα σε μια προσπάθεια των εμπόρων να συνεχίσουν να προσελκύουν καταναλωτές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το