Τοπικά

Επιτυχίες μαθητών του 2ου ΓΕΛ σε διαγωνισμό αστρονομίας

Δύο μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Βόλου, ο Χρήστος Σιάσιος και ο Νίκος Μάριος Ζαχαρός, κατέφεραν και πέτυχαν στην τρίτη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου.
Ο διαγωνισμός έχει δύο κατηγορίες, τη μία του Γυμνασίου και τη δεύτερη του Λυκείου. Η τρίτη φάση θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο.
Ο Χρήστος Σιάσιος της Α’ Τάξης μας τόνισε πως ασχολείται με την αστρονομία από τη ΣΤ’ Τάξη Δημοτικού. Έχει ολοκληρώσει ήδη τα μαθήματα στην Εταιρεία Αστρονομίας και συνεχίζει ακόμη να ασχολείται με το διάστημα και το σύμπαν.

 
«Για μένα η αστρονομία είναι κάτι το διαφορετικό. Μαθαίνεις πράγματα για τον κόσμο που ζεις, το σύμπαν και γι’ αυτό τα παρακολουθώ συνεχώς από τα βιβλία, το διαδίκτυο. Αυτή την περίοδο δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση περισσότερο στις ασκήσεις. Άλλωστε η αστρονομία είναι και ασκήσεις, όχι μόνο θεωρία».
Αν και θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την αστρονομία, τον προβληματίζει το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης. «Η Ελλάδα είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο στα ζητήματα της Αστρονομίας» τόνισε ο μαθητής.
Παίρνοντας τον λόγο ο μαθητής της Β’ Τάξης Νίκος Μάριος Ζαχαρός μας τόνισε πως πέτυχε για πρώτη φορά στην τρίτη φάση του διαγωνισμού αστρονομίας. «Τα θέματα φέτος ήταν δυσκολότερα από πέρυσι και έπρεπε να έχεις ασχοληθεί και μόνος σου για να τα λύσεις» δήλωσε ο μαθητής και πρόσθεσε πως «ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και γνωρίσαμε βαθύτερα τη λειτουργία του σύμπαντος, των νόμων και άλλων».

 
Ο ίδιος βλέπει την αστρονομία περισσότερο ως χόμπι και διαβάζει βιβλία αστρονομίας εμβαθύνοντας τις γνώσεις του. «Είναι μια εποικοδομητική ενασχόληση που συνδυάζει τη φυσική, τα μαθηματικά, τη χημεία με τη σύσταση των αστεριών και τις αντιδράσεις που συμβαίνουν» τόνισε.
Όντας και ο ίδιος απόφοιτος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου μας είπε πως έχουν γίνει μεγάλα βήματα από την Εταιρεία Αστρονομίας και συμμετέχουν πολλοί νέοι που γοητεύονται από τα θέματα της αστρονομίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το