Τοπικά

Βόλος: Εθελοντές ανέλαβαν την ανακαίνιση στο σπίτι 30χρονης άνεργης που ζει με 185 ευρώ 

Όταν η πρωτοβουλία ανθρώπων γίνεται πράξη, όταν πολλές πρωτοβουλίες συμπολιτών μας συσπειρώνονται κάτω από μία ομάδα και όταν η ανάγκη για προσφορά γίνεται πράξη, τότε τα έμπρακτα αποτελέσματά της φαίνονται καθημερινά σε μικρές και μεγάλες στιγμές.

Μία τέτοια στιγμή ήταν και η ανάγκη που είχε μία 30χρονη Βολιώτισσα, η οποία απευθύνθηκε στη διαδικτυακή ομάδα «Βόλος, Μαγνησία-Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Η ομάδα μετρά λίγους μήνες διαδικτυακής «ζωής», ωστόσο, έχει καταφέρει να συνδράμει συμπολίτες μας που ζήτησαν βοήθεια και είχαν ανάγκη από ρούχα ή τρόφιμα. Πριν λίγο διάστημα στην ομάδα απευθύνθηκε, ζητώντας τη συνδρομή της, η 30χρονη, η οποία βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο χωρίς οικονομικούς πόρους, χωρίς εισόδημα ή επίδομα εργασίας. Τα μόνα χρήματά της είναι 185 ευρώ που λαμβάνει από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επίδομα που εγκρίθηκε μόλις τον περασμένο μήνα. Η νεαρή γυναίκα ζει σε ένα δωμάτιο που της έχουν παραχωρήσει στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ωστόσο, το μπάνιο βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Μόνη της προσπάθησε να το επισκευάσει με τα λιγοστά μέσα που είχε για να το καταστήσει πιο λειτουργικό. Δυστυχώς, όμως, τα χρήματά της δεν της επέτρεπαν σε καμία περίπτωση μεγάλες αλλαγές. Οι αλλαγές ίσως θεωρείται σε αυτή την περίπτωση και μία λέξη πολυτελείας, αφού η 30χρονη απευθύνθηκε στην ομάδα ζητώντας να της δώσουν μία πόρτα για το μπάνιο του σπιτιού της.

Πριν την ανακαίνιση

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο χώρος μόνο βιώσιμος δεν ήταν, αφού ο χώρος υγιεινής ήταν εκτεθειμένος, χωρίς θέρμανση, χωρίς πόρτα, μόνο με μία λεκάνη, νιπτήρα και μία μπανιέρα. Άσχημες ήταν και οι συνθήκες στο δωμάτιο όπου έμενε, κοιμόταν και μαγείρευε. Η θέρμανση στο σπίτι προέρχεται από μία παλιά σόμπα που δεν λειτουργεί σωστά και υπάρχει κίνδυνος αναθυμιάσεων. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση και οι συνθήκες της νεαρής γυναίκας κινητοποίησαν άμεσα τόσο τις ιδρύτριες της ομάδας, αλλά και τα μέλη της. Ανέλαβαν έτσι την πρωτοβουλία να ανακαινίσουν τον χώρο με όσα μέσα διέθεταν, με υλικά που πρόσφεραν μέλη, με ατομική εργασία εθελοντών και με δωρεές που συγκέντρωσαν από τοπικούς επιχειρηματίες.

Μετά την ανακαίνιση

H «επιχείρηση ανακαίνισης» του χώρου βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες δωρεές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, για να καταστεί το μέρος που διαμένει η 30χρονη κατάλληλο. Όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα μέσω της σελίδας της στο Facebook.
Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί πλακάκια στο μπάνιο, θα αντικατασταθούν τα είδη υγιεινής, θα τοποθετηθεί πόρτα, καινούργια κουφώματα και στο μέλλον θα βαφτεί το σπίτι και θα τοποθετηθεί κουζίνα που σήμερα δεν υπάρχει. Η 30χρονη αναγκάζεται και πλένει τα σκεύη φαγητού και τα πιάτα της σε βρύση της αυλής, αφού το σπίτι δεν διαθέτει νεροχύτη. Τα μέλη της ομάδας τής πρόσφεραν ήδη ρούχα, κουβέρτες, σκεπάσματα, ενώ για να βοηθήσουν και την ψυχολογία της την πήγαν σε κομμωτήριο για να φτιάξει τα μαλλιά της. Παράλληλα, της έχουν ετοιμάσει και βιογραφικό, το οποίο στέλνουν για να της βρουν και εργασία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το