Τοπικά

Βόλος: Ένταση στην συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Έδιωξαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (photos)

Ένταση επικράτησε στην συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην οδό Ιάσονος, όπως και στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Συμμετέχοντες στην συγκέντρωση διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και απαίτησαν να απομακρυνθούν. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν ότι είναι δικαίωμα τους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, για να τους επιτεθούν οι διαμαρτυρόμενοι λέγοντας “ας σκέφτονταν πριν ψηφίσουν όσα ψήφισαν στην Βουλή”. Η ένταση κλιμακώθηκε όταν μέλος του κόμματος  είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και η άλλη πλευρά απαίτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην ακολουθήσουν την πορεία.
Μεταξύ αυτών ήταν ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο πρώην βουλευτής Μάκης Μπαλλής,  ο γραμματέας της νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κώστας Βογιατζής, η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη,  η δημοτική σύμβουλος Διαλεχτή Τσιτούμη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός και η πρώην δημοτική σύμβουλος Ελένη Μεϊκοπούλου.

Τελικά, η πορεία ξεκίνησε με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται ως ξεχωριστή ομάδα και τους συμμετέχοντες στον κεντρικό κορμό της πορείας να ακολουθούν λίγα μέτρα πιο πίσω φωνάζοντας συνθήματα όπως: “ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ-Νέα Δημοκρατία, ίδια η λιτότητα και η τρομοκρατία” , “Η χούντα δεν τελείωσε το ’73” και “ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-παπαδαριό, μαζί τους και ο Μπέος και το φασισταριό, καίνε της Ευρώπης το σκουπιδαριό, κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει στον λαό”.

“Τα αίματα άναψαν” όταν στην συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ιάσονος εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων απώθησαν την πρώην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του γιατρού Μιχ. Μεϊκόπουλου. “Την καθηγήτριά σου σπρώχνεις” ρώτησε απευθυνόμενος σε φοιτητή ο κ. Μεϊκόπουλος, για να ακολουθήσουν φωνές και σπρωξίματα μεταξύ των δυο πλευρών.

Στην πορεία υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 800 άτομα, ενώ ακολουθούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Τελικά, η πορεία ολοκληρώθηκε στις 9:30 το βράδυ στο Πανεπιστήμιο και αφού προηγουμένως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποκοπεί, ακολουθώντας δικό τους δρόμο.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το