Τοπικά

Βόλος: Εμφάνισε ως δικό του παιδί άλλου με Ελληνίδα

Βολιώτισσα φέρεται να δήλωσε ψευδώς, πως είχε αποκτήσει παιδί με Πακιστανό μετανάστη, προκειμένου ο τελευταίος να τύχει ευεργετικών διατάξεων της νομοθεσίας για παραμονή στη χώρα και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τους καταδίκασε για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

 

Το Τριμελές επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή στην 29χρονη Βολιώτισσα και την ίδια ποινή στον 42χρονο Πακιστανό. Παράλληλα η έφεση αποφάσισε το δικαστήριο να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι ως προς την κατηγορία της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 13 Ιανουαρίου 2015 η Βολιώτισσα μαζί με τον Πακιστανό συνεργό της πήγαν σε συμβολαιογράφο της Αθήνας και φέρονται να δήλωσαν ψευδώς, ότι ο 42χρονος ήταν ο φυσικός πατέρας ενός παιδιού (κορίτσι), που είχε γεννήσει η 29χρονη, στις 5 Νοεμβρίου 2012. Δηλαδή Το παιδί ήταν ήδη τριών χρόνων.

Αυτό φέρονται να το έκαναν, διότι θα καθίστατο ο αλλοδαπός μετανάστης γονέας Έλληνα υπηκόου. Στον συμβολαιογράφο υπέγραψαν και συμβόλαιο. Την επομένη, 14 Ιανουαρίου 2015 η 29χρονη φέρεται να είχε παρουσιαστεί στο Ληξιαρχείο Βόλου και να είχε εμφανίσει την συμβολαιογραφική πράξη, η οποία και καταχωρίστηκε. Ωστόσο η αλήθεια ήταν ότι ο σύντροφος της 29χρονης ήταν ο φυσικός πατέρας του 3χρονου κοριτσιού. Σκοπός της 29χρονης ήταν να επιτύχει να αποκτήσει ο Πακιστανός υπήκοος άδεια παραμονής στη χώρα, με τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου, καθώς θα ήταν πατέρας Ελληνόπουλου. Η Βολιώτισσα εκπροσωπήθηκε στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία από συνήγορο, ενώ ο Πακιστανός ήταν απών.

 

Καταδίκη για υπεξαίρεση

Εξάλλου ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και δυνατότητα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 37χρονο Βολιώτη, τον οποίο έκρινε ένοχο για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ιδιαίτερης μεγάλης αξίας. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος διότι φέρεται να αφαίρεσε από την εν διαστάσει σύζυγό του χρήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 31.000 ευρώ και συγκεκριμένα 21.000 ευρώ από τον κοινό λογαριασμό που διατηρεί με την εν διαστάσει σύζυγό του, άλλες 4.000 ευρώ από καταθετικό λογαριασμό και κοσμήματα και λίρες αξίας 6.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από συνήγορο.

 

 

Αθώοι για αρπαγή ανήλικης

 

Αθώους έκρινε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου τέσσερις Ρομά (πατέρας, πατριός, μητέρα και ένας συγγενής τους), κατοίκους Σοφάδων Καρδίτσας, που κατηγορούνταν για αρπαγή ανήλικης, που δεν είχε συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας της και για παράνομη παρακράτηση. Οι τέσσερις κατηγορούνταν ότι το 2013 είχαν αρπάξει και είχαν παρακρατήσει μια ανήλικη Ρομά επίσης, ωστόσο όπως αποδείχτηκε χθες στην ακροαματική διαδικασία, οι δύο νέοι έχουν πλέον αρραβωνιαστεί και όπως δήλωσε ο γιός των κατηγορουμένων, θέλει να παντρευτεί την κοπέλα. Πάντως και ο γιός ήταν τότε ανήλικος. Όλοι οι κατηγορούμενοι ήταν παρόντες χθες στη δίκη και κρίθηκαν αθώοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το