Τοπικά

Στο «κόκκινο» τρεις κλινικές του Νοσοκομείου λόγω έλλειψης γιατρών

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τουλάχιστον τρεις κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα οι εφημερίες είτε να εκτελούνται με μεγάλη δυσκολία είτε κάποιες μέρες τον μήνα είναι ακάλυπτες.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή η Παιδιατρική, η Οφθαλμολογική και η ΩΡΛ. Οι δύο πρώτες τα τελευταία χρόνια είχαν γενικά πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών, αν και με τις προσθήκες κάποιων επικουρικών γιατρών και μετακινήσεις άλλων γιατρών, η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί κάπως. Ωστόσο τα προβλήματα επέστρεψαν ξανά, καθώς προκύπτουν και άλλοι παράγοντες.
Στην Παιδιατρική κλινική από έξι γιατρούς έχουν μείνει τρεις. Βέβαια μόνιμη παιδίατρος στο Νοσοκομείο είναι μόνο μία, η διευθύντρια της κλινικής και οι υπόλοιποι είναι επικουρικοί γιατροί είτε μόνιμοι που μετακινήθηκαν από Κέντρο Υγείας. Το αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να κινδυνεύει η παιδιατρική στο τέλος του μήνα να μην μπορεί να καλύψει τις εφημερίες της, αφού οι τρεις γιατροί είναι πολύ λίγοι σε μια κλινική που έχει μεγάλη νοσηρότητα για πολλούς μήνες τον χρόνο.
Η Παιδιατρική έχει ενημερώσει τη διοίκηση για το πρόβλημα της υποστελέχωσης εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Στην Οφθαλμολογική επίκειται αποχώρηση επικουρικού και η κλινική θα μείνει ακάλυπτη από εφημερίες για κάποιες μέρες τον μήνα, ενώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η ΩΡΛ η οποία δεν έχει μόνιμο γιατρό μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή της κ. Μοσχοτζόπουλου και καλύπτονται τα κενά από μετακινήσεις γιατρών.
Ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας επισήμανε πως «τουλάχιστον τρεις κλινικές, η Παιδιατρική, η ΩΡΛ και η Οφθαλμολογική, έχουν μεγάλα προβλήματα από την έλλειψη και εφημερίες δεν καλύπτονται. Τα προβλήματα θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα με την αποχώρηση και των επικουρικών γιατρών στα μέσα Σεπτεμβρίου. Για παράδειγμα θα υπάρξει πρόβλημα και με τη στελέχωση του γαστρεντερολογικού ιατρείου».
Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το