Τοπικά

Βόλος: Αγώνας επιβίωσης ιδιοκτητών και εργαζομένων σε εστίαση-διασκέδαση

Εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, κατέβασαν ρολά, με την αγωνία των ιδιοκτητών, αλλά και των εργαζομένων να «χτυπάει» κόκκινο.

Είναι άλλωστε η δεύτερη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο που θα κληθούν να επιβιώσουν υπό δύσκολες συνθήκες και με κρατικό επίδομα.

Το πλήγμα για τον κλάδο, το 8μηνο της πανδημίας ήταν βαρύτατο. Οι επιχειρηματίες μετά την επαναλειτουργία τους από το πρώτο lockdown βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια σημαντική πτώση του τζίρου.

Το 10%-15% των επιχειρήσεων στον Βόλο δεν άνοιξε μετά το πρώτο λοκ-νταουν και σήμερα καλούνται να δώσουν νέα «μάχη επιβίωσης».
«Όταν υπάρχει υγειονομικό πρόβλημα, δεν υπάρχει ζήτημα να μη «βάλουμε πλάτη». Βλέπαμε τι ερχόταν και πιστεύαμε πως θα εξελισσόταν λίγο αργότερα. Τώρα πλέον όμως δεν υπάρχει πισωγύρισμα και η κυβέρνηση δεν έχει καμία πίστωση χρόνου. Η επιστρεπτέα προκαταβολή για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο πρέπει να είναι μη επιστρεπτέα. Κάθε επιχείρηση πρέπει να ενισχυθεί με 5.000 ευρώ για να μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα επιβίωσης. Ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης θα πρέπει το ποσό να είναι αυξημένο και να καθίσουμε όλοι μαζί με την κυβέρνηση να δούμε τι θα γίνει το 2021. Πρέπει το 2021 να ζήσουμε και εμείς που χτυπηθήκαμε περισσότερο και να ζήσουν και οι εργαζόμενοι που είναι είτε άνεργοι σε ποσοστό 50% είτε είναι σε αναστολή», τόνισε ο πρόεδρος της εστίασης κ. Στεφάνου, συμπληρώνοντας πως επιβάλλεται να ζήσουνε όλοι από αυτή την κρίση.
Πολλοί κάνουν λόγο ακόμη και για «τιμωρία» της εστίασης εξαιτίας όπως λένε, μιας μικρής μερίδας συναδέλφων τους που δεν συμμορφώθηκαν με τα μέτρα το προηγούμενο διάστημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το