Τοπικά

Η Βολιώτισσα καθηγήτρια μουσικής που έγινε σχεδιάστρια μόδας

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα κάνει πρεμιέρα η όπερα για παιδιά και νέους «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς» στην Εναλλακτική Σκηνή της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ στις 22 Νοεμβρίου θα αρχίσουν οι παραστάσεις μπαλέτου της «Ωραίας Κοιμωμένης». Στους συντελεστές των δύο παραστάσεων συμπεριλαμβάνονται και δύο Βολιώτισσες, οι οποίες θα εργαστούν στην κατασκευή των κοστουμιών. Ο λόγος για τη Μελίνα Τερζόγλου και την Αφροδίτη Μιχαηλίδη, οι οποίες προσλήφθηκαν με σύμβαση στο ραφείο της Λυρικής Σκηνής και θα συνεργαστούν με τους καταξιωμένους ενδυματολόγους των δύο παραγωγών, Πάτρικ Κίνμονθ και του Κέννυ Μακ Λέλλαν. Η Αφροδίτη Μιχαλίδη μίλησε για τη συνεργασία της με την Ελληνική Λυρική Σκηνή, η οποία είναι και η πρώτη δουλειά της στον χώρο του θεάτρου.

Η Αφροδίτη Μιχαηλίδη εδώ και λίγες ημέρες συνεργάζεται με την Ελληνική Λυρική Σκηνή

Η 32χρονη Βολιώτισσα δημιουργός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για το νέο project που λαμβάνει μέρος και σε πρώτη φάση θα διαρκέσει μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο. «Είναι πολύ νωρίς για να πω πολλά πράγματα», δήλωσε αρχικά η Αφροδίτη Μιχαηλίδη, η οποία συμπλήρωσε μόλις μία εβδομάδα παρουσίας στην ομάδα που θα επιμεληθεί την ενδυματολογία των δύο παραστάσεων. «Όμως, την ίδια στιγμή είναι σίγουρα κάτι πολύ δημιουργικό. Κι επειδή οι πρώτες σπουδές μου ήταν στη μουσική, πρόκειται για δύο αντικείμενα, τα οποία αγαπώ πολύ. Αυτό με ενθουσιάζει ακόμη περισσότερο», πρόσθεσε στη συνέχεια η βραβευμένη σχεδιάστρια μόδας.

Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι του 2016 διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό, όταν χάρη στις πρωτοποριακές δημιουργίες που σχεδίασε από εγκαταλελειμμένα δίχτυα ψαράδων, πήρε το τρίτο βραβείο την περίοδο που ήταν ακόμη σπουδάστρια στο Κολέγιο Τέχνης και Design ΑΚΤΟ. Το πλέον εντυπωσιακό στην περίπτωση της ταλαντούχου δημιουργού είναι ότι το σχέδιο μόδας προέκυψε εντελώς συμπτωματικά στην καθημερινότητα της Αφροδίτης Μιχαηλίδη.

«Τέλειωσα το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στο βιολοντσέλο είχα ειδικότητα. Πριν στραφώ στο ένδυμα, εργαζόμουν ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στα μουσικά σχολεία. Οι σπουδές στο σχέδιο προέκυψαν τυχαία, αν και από πάντα ήθελα να ασχοληθώ. Βέβαια στον Βόλο έχουμε την τύχη να λειτουργεί το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Την περίοδο 2012/13 έκανα εγγραφή και περισσότερο το ξεκίνησα ως χόμπι περιμένοντας την πρόσληψή μου. Εκείνη τη χρονιά δεν κάλεσαν αναπληρωτές και συνέχισα να παρακολουθώ το τμήμα σχεδίου. Με τράβηξε το ένδυμα, με απορρόφησε. Με έβγαλε και στο εξωτερικό, καθώς για ένα χρόνο βρέθηκα στο Λονδίνο, σε σχολή του Πανεπιστημίου του Ravensbourne. Στην Αγγλία συνέχισα τις σπουδές μου για έναν χρόνο και μετά πήρα μετεγγραφή στο κολέγιο ΑΚΤΟ, όπου και αποφοίτησα από εκεί», είπε η Αφροδίτη Μιχαηλίδη, που προτού βρεθεί ως συμβασιούχος στην Ελληνική Λυρική Σκηνή, συνεργάστηκε στο ατελιέ του Δημήτρη Ντάσιου, κοντά στον οποίον επίσης αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες.

Η 32χρονη δημιουργός (αριστερά) το καλοκαίρι του 2016 βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Healty Seas, συνδυάζοντας τις οικολογικές ανησυχίες της με την αγάπη για το ένδυμα

Όσο για τα κέρδη που προσδοκά να αποκομίσει από την συγκεκριμένη επαγγελματική ευκαιρία που της παρουσιάστηκε; Η ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας είπε: «Στην Ελληνική Λυρική Σκηνή συναντάς ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται εκεί από χρόνια, είναι πολύ έμπειροι. Είναι μία καλή ευκαιρία για μένα. Αγαπώ και τον χώρο του θεάματος. Πάντοτε μου άρεσε αυτό. Συνδυάζει άλλωστε τη μουσική, με το ένδυμα. Την ίδια στιγμή βέβαια πρόκειται για μία δουλειά με απαιτήσεις. Υπάρχουν προθεσμίες, γιατί όλα κινούνται πολύ γρήγορα. Είμαστε σ’ έναν διαρκή αγώνα με τον χρόνο. Είμαι όμως αισιόδοξη για το τι μέλλει γενέσθαι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το