Τοπικά

Βιβλίο αντικαπνιστικός οδηγός για μαθητές της ΣΤ’ Τάξης – Έχει ξεκινήσει η διανομή του στα Δημοτικά της Μαγνησίας

Ένα όμορφο εικονογραφημένο βιβλίο με πλούσια μηνύματα κατά του καπνίσματος θα λάβουν στα χέρια τους από Σεπτέμβριο οι μαθητές που θα φοιτήσουν στη ΣΤ’ Τάξη.
Και τα δημοτικά εντάσσονται πλέον στην αντικαπνιστική εκστρατεία με στόχο από αυτή την ευαίσθητη ηλικία οι μαθητές να κατανοήσουν πόσο άσχημη είναι η συνήθεια του καπνίσματος, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία.
Ο υπεύθυνος του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας και αρμόδιος για τα σχολικά βιβλία κ. Αντώνης Αντωνίου δήλωσε πως «εδώ και τρεις εβδομάδες έχει ξεκινήσει η διανομή των σχολικών βιβλίων στα Δημοτικά τη νέα σχολική χρονιά. Σε παλέτες ή χαρτοκιβώτια τοποθετούνται τα βιβλία στα σχολεία ώστε να διανεμηθούν στους μαθητές από Σεπτέμβριο».
Ο ίδιος επισήμανε πως «τρία είναι τα στοιχεία στα σχολικά βιβλία για τη νέα σχολική χρονιά. Το πρώτο, αφορά στη διανομή του αντικαπνιστικού οδηγού στους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού. Πρόκειται για ένα όμορφο εικονογραφημένο βιβλίο με πολλά μηνύματα κατά του καπνίσματος. Το δεύτερο, αφορά ορισμένες αναθεωρήσεις στα βιβλία, όπως της γεωγραφίας και της ιστορίας, λόγω της Συνθήκης των Πρεσπών, και το τρίτο αναφέρεται σε ορισμένες αλλαγές στα λεξικά των μαθητών».
Η διανομή των βιβλίων μέσα από το «Διόφαντο» θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.
Εδώ και χρόνια ο χώρος στέγασης των σχολικών βιβλίων είναι στο λιμάνι μετά από παραχώρηση του ΟΛΒ. Στο ίδιο σημείο βρίσκονται τα βιβλία για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στον Βόλο η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου
Στον Βόλο αναμένεται να βρεθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου η πανεπιστημιακός και ιστορικός κ. Μαρία Ευθυμίου η οποία θα παρουσιάσει το τελευταίο βιβλίο της για την ελληνική ιστορία και ταυτότητα «Ρίζες και Θεμέλια».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ανοικτό δημοτικό θέατρο νέας Ιωνίας και διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τον Δήμο Βόλου και τη συντονιστική ομάδα της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ενώ εντάσσεται στις δράσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί που ζήτησαν βελτίωση θέσης
Χθες συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας που προχώρησε στην τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που είχαν καταθέσει αίτηση για βελτίωση θέσης.
Οι βελτιώσεις αφορούν συνήθως τις μετακινήσεις από τα νησιά προς την ηπειρωτική Μαγνησία καθώς και αυτές από την περιφέρεια προς το αστικό κέντρο.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε πως «υποβλήθηκαν πολλές αιτήσεις από δασκάλους νηπιαγωγούς και καθηγητές ειδικοτήτων. Τελικά ικανοποιήθηκαν γύρω στις 50 βάσει πάντοτε των προϋποθέσεων που κάλυπταν. Όσον αφορά στους δασκάλους, έμειναν κάποια οργανικά κενά τα οποία θα καλυφθούν είτε με μόνιμους διορισμούς και με αποσπάσεις είτε με προσλήψεις αναπληρωτών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το